Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Világcsúcsokat döntöttek a gyulaiak a helyi rendezésű erőemelő- és fekvenyomó-Eb-n

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2016. június 24. 17:00
Világcsúcsokat döntöttek a gyulaiak a helyi rendezésű erőemelő- és fekvenyomó-Eb-n
Zsidó Kitti, Gaál Péter, Gajdács Ferenc és Faniszló Máté is jól szerepelt a versenyen
WUAP Erőemelő- és fekvenyomó-Európa-bajnokságot rendezett Gyula városa június 15–18. között a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, ahol két gyulai egyesület is képviseltette magát. A tornára 10 ország több mint 400 versenyzője érkezett.
____Eredeti-IMG_4203_2.jpg

Zsidó Kitti (a képen középen) minden fogásában új rekordot állított fel

Fotó: Gyulai Hírlap 

A verseny rendezését is magára vállaló Gyulai Body-Fit Testépítő és Erőemelő Egyesület három versenyzővel képviseltette magát a rendezvényen. Ahogy, arról korábban beszámoltunk, a Zsidó Kitti, Gaál Péter és Gajdács Ferenc alkotta trió világcsúcsokra törve indult el a kontinensviadalon.

Zsidó Kitti a 67,5 kg-os súlycsoportban, junior korcsoportban és erőemelés kategóriában az első helyet szerezte meg, ami az abszolút első helyhez is elegendő volt. Ami a versenyzőt kiemeli a többiek közül, az a hét új világcsúcs, Zsidó Kitti ugyanis minden fogásában új rekordot állított fel.

Gajdács Ferenc 75 kg-os súlycsoportban és junior korcsoportban kategóriagyőztesnek, azaz Európa-bajnoknak mondhatja magát. A versenyt négy új világcsúccsal zárta.

Gaál Péter a 82,5 kg-os súlycsoportban, masters II. korcsoportban, kategória- és abszolút bajnoki címet hozott össze. Természetesen ő is világcsúccsal zárt, mégpedig fekvenyomásban.

A Barbell Sport Club színeiben Faniszló Máté 670 kg-os új összetett eredménnyel (guggolás 240 kg, fekvenyomás 160 kg, elemelés 270 kg) a 4. helyen végzett a 110 kilogrammos kategóriában.

A frissen felújított sportcsarnokot tehát világcsúcsokkal és kiváló eredményekkel köszöntötték az erős emberek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)