Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai crossfitter lett a beach bajnoka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. augusztus 13. 10:00
Gyulai crossfitter lett a beach bajnoka
Kiss András első helyen végzett a The Best Crossfighter Beach Throwdown CrossFit elnevezésű versenyen

A hódmezővásárhelyi Sun City Szabadidőközpont adott otthont a The Best Crossfighter Beach Throwdown CrossFit versenynek augusztus 9. és 11. között. Az ország legjobb crossfittereit felvonultató mezőnyben két gyulai sportoló is megmérettette magát.

Nagy Izabella, Kiss András és Faniszló Máté

Forrás: Gyulai Barbell Sport Club

A közel száz induló öt kategóriában nevezhetett a kihívásra, a háromnapos versenyen a női RX (elite), a férfi RX, a maters RX, a női scaled (amatőr) és a férfi scaled képviselő mérettethették meg magukat. A résztvevőknek az égetően forró súlyemelő rudak mellett a szikrázó napsütéssel és a forró homokkal is meg kellett küzdeniük, a háromnapos hétvége alatt ugyanis az átlaghőmérséklet harminchat fok körül alakult.  

Ahogy azt Faniszló Máté, a gyulai versenyzők felkészítője elmondta, a verseny alatt a crossfittereknek hét feladatot kellett teljesíteniük, amelyben megtalálható volt az úszás, a futás, az evezés, a súlyemelés valamint strongman és gimnasztikai gyakorlatok is.

– Egy nagyon komplex és embert próbáló kihívás volt ez mindenki számára, de mind a szervezők, mind a bírók és segítők részéről gördülékenyen mentek a dolgok, ahogy az egy profi versenyen már hazánkban is megszokott.

A Gyula Barbell Sport Club színeiben Nagy Izabella és Kiss András szállt versenybe, akik Scaled kategóriában indultak álltak rajthoz.

– Izának ez volt élete első crossfit versenye volt és az elismerő 15. helyen végzett, amelyhez súlyemelésben új egyéni csúcsot is felállított. András szinten a scaled kategóriában indult, ahol végig kiegyensúlyozottan versenyzett és egy feladatban sem ért el harmadiknál rosszabb helyezést. Végig az élen volt az elejétől kezdve, a harmadik feladatot megnyerte és végül hatalmas fölénnyel szorította maga mögé az egész mezőnyt és dobogó legfelső fokán végzett kategóriájában – ismertette az eredményeket Faniszló Máté.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)