Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai negyedik hely a Neffisz Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. szeptember 28. 11:00
Gyulai negyedik hely a Neffisz Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokságról
Kiss András az év újonca címet is elnyerte a felnőttek mezőnyében

kiss andrás a felnőtt mezőny év újonca díját is kiérdemelte

Fotó: Gyula Barbell Sport Club

A fővárosi CrossFit MayFly edzőtermében rendezték meg a 2021-es Neffisz Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokság küzdelmeit szeptember 25-én és 26-án. A hazai crossfit egyik legnívósabb versenyén a gyulai Kiss András is elindult.

A Gyula Barbell Sport Club versenyzője két kisebb megmérettetéssel melegített a budapesti viadalra. Kiss András Nyíradonyban állt először rajthoz, ahol edzőjével, Faniszló Mátéval közösen állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiatal sportoló ezt követően Debrecenben folytatta a felkészülést, ahol a PrevenTúra Futó és Természetjáró Kupa elnevezésű kihíváson vett részt.

A versenyév csúcspontja a 2021-es Neffisz Funkcionális Fitnesz Nemzeti Bajnokság volt, ahol a crossfitter nagy reményekkel indult el. A kihíváson a versenyzők hat versenyszámban mérettették meg magukat, az állóképességüket és az erejüket is tesztelték. A crossfit egyébként az egyik legösszetettebb sportág, amelyet szeretnének bejuttatni a 2028-as Los Angeles-i olimpiára.

Kiss András kiválóan versenyzett, többször is a legjobbak között szerepelt, összesítésben pedig az előkelő negyedik helyen végzett.

– Nem kívánhatnék jobb tanítványt, mint Andris, aki mindig mindent megtesz a győzelemért. A mostani versenyen, ebben a nagyon erős mezőnyben is hősiesen küzdött, amit kitűztünk magunk elé célul, azt véghez is vitte. Ez volt az első éve a felnőtt kategóriában, ahol ő lett a 2021-es év újonca – értékelt Faniszló Máté.                       

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)