Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Különleges programokkal készülnek Gyulán a Múzeumok Éjszakájára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2016. június 22. 13:50
Különleges programokkal készülnek Gyulán a Múzeumok Éjszakájára
Az Almásy-kastélyban vadászkutya-bemutató, a „Máriás” házban borkóstoló várja az érdeklődőket
Gyula város nyolc kiállítóhelye csatlakozik hétvégén az évente megrendezett Múzeumok Éjszakája programhoz. A szervezők ezen a napon ingyenes kisvonatokat indítanak a várkertből a helyszínek között, hogy minél több helyi érdeklődő és turista látogathasson el az eseményekre. A szombat esti programokról az érintett kiállítóhelyek képviselői sajtótájékoztató keretében adtak előzetes információkat június 22-én az Almásy-kastély teraszán.
____Eredeti-GYHRCSD003.JPG

Sajtótájékoztató az Almásy-kastélyban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eseményen Dombi Ildikó, Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket, és kiemelte, hogy a Múzeumok Éjszakája apropójából az idén egyfajta városi összefogásra törekedtek.

Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kónya István alpolgármester és Vincze Ágnes, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat munkatársa

Az ügyvezetőt Kónya István alpolgármester követte, aki hozzátette: a kultúra magyar városaként nem is volt kérdés a városvezetés számára, hogy Gyula idén is csatlakozik majd a programsorozathoz. 

– Ez a program a gyulaiak számára is érdekes lesz, és azoknak is, akik végigjárták már a kiállítótereket, hiszen a plusz programok mellett a város és a múzeumok éjszakai fénye olyan különleges atmoszférát teremt, amit mindenkinek látnia kell – hangsúlyozta az alpolgármester.

Mindezek után Dombi Ildikó részletezte az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítótereinek programját, amelyből megtudhattuk, hogy idén az Almásy-kastély minden órában jelmezes tárlatvezetéssel, az épület pincéjébe való betekintéssel, vadászkutya-bemutatóval, csillagvizsgálással, toronyzenével és barokk kori játszóházzal várja majd látogatóit. A várban a vendégek  többek között reneszánsz ruhákban fényképezkedhetnek, és egy valódi reneszánsz forgatagban is rész vehetnek, amihez zenével, tánccal és tábortűzzel készülnek a szervezők. A Ladics-házban szellemhistóriákkal és hegedűszóval várják a látogatókat, Az Erkel Ferenc Emlékház közös sakkozásra invitál, a Kohán Képtár pedig rendhagyó tárlatvezetést kínál és Kohán félig kész festményeinek befejezésére is lehetőséget ad majd. A részletes program a www.gyulaikastely.hu weboldalon érhető el.

Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke és Pozsárné Kaczkó Zita, a Tájvízház vezetője

Az eseményen Pozsárné Kaczkó Zita a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság által működtetett Tájvízház vezetője elárulta: 18 órától egészen 23 óráig várják majd díjmentesen a vendégeiket a Városház utcán található bemutatótermükben, ahol a tárlatvezetés mellett színes gyermekprogramokkal is készülnek.

Mint megtudtuk: a németvárosi „Máriás” ház sem marad zárva ezen a hétvégén. Az arra járók a helyi németek életmódjába, építkezési szokásaiba tekinthetnek majd be, amihez borkóstolóval, a helyi szőlőtermesztésről szóló filmvetítéssel és szalonnasütéssel készülnek a szervezők.

Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke a Kétegyházi úti bemutatóterem képviseletében lapunknak elárulta: csapatával minden évben lelkesen csatlakoznak a Múzeumok Éjszakája programsorozatához. A 17 órakor induló különleges esti programon a helyi hentesek kolbászkóstolóval várják vendégeiket. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)