Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Muníciót kaptak az önkéntes munkához

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. június 22. 10:19
Muníciót kaptak az önkéntes munkához
Okleveleket adtak át a gyulai kortárs segítőknek
A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület oklevéllel és egy névre szóló pólóval díjazta kortárs segítőit június 20-án a polgármesteri hivatal ovális termében. Szabó Enikő rövid bevezetője után Szabó Andrea pedagógiai szakpszichológus, a kortárs segítők egyik képzője azt mondta, hogy minden év más a képzésben, szeretnének mindig újítani valamit.
____Eredeti-GYHRCSD010.JPG

A diákoknak a gyulai városházán mondtak köszönetet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– 2007 óta ez az első csoport, amelyiknél nem este 19 óráig, hanem csak 18 óráig tartott a képzés, viszont az egészen tanéven átívelőn. Mindig el szoktuk mondani, hogy ilyen csoportunk még nem volt, és ilyen tényleg nem volt még, hiszen nagyon érettek, odafigyelők, folyamatosan visszajelzéseket adtak, és segítették egymást. Örömmel jöttek, és szinte soha nem kellett fegyelmezni őket. Csak megköszönni tudom nektek a munkátokat, illetve a szülők bizalmát, hiszen ránk bízták a gyermekeiket. Reméljük, hogy tudatos segítőkké válnak. Az első kiképzetteink már dolgoznak, van, aki segítőként és van, aki nem, de mindenki azt mondja, hogy az, amit nálunk tanult, azt a mai napig használja. Amikor megkérdeztük, hogy ki mit visz magával innen, akkor a legtöbben azt mondták, hogy olyan tudást, amit máshol nem kaphat meg – mondta Szabó Andrea.

Takács Tímea a másik főképző szerint olyan muníciót kaptak a diákok az önkéntes munkához, amit a későbbiekben is tudnak majd használni.

– Nyilván nem csak az önkéntes munkában lehet ez a segítségetekre, hanem a hétköznapi életben és az emberi kapcsolatokban is. Látok abban lehetőséget, hogy a későbbiekben az önkéntességet és a közösségépítést hirdessétek hasonló fiataloknak, biztos, hogy ez fontos dolog lesz az életetekben. Mi is sokat tanultunk tőletek az év során – fejtette ki.

A bevezető és köszöntők után átadták az okleveleket és pólókat a diákoknak.

 

____Eredeti-GYHRCSD021.JPG

A gyulai kortárs segítők 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)