Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A színek, a fények és a természet szeretete tölti be a Tájvízházat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. június 12. 21:36
A színek, a fények és a természet szeretete tölti be a Tájvízházat
A Gyulai Alkotók Baráti Körének festményei július 9-ig láthatók
____Eredeti-GYHRCSD014.JPG

az alkotók

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Időszaki kiállítást nyitottak június 10-én a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság bemutatóházában, a Tájvízházban. A Színnel és ecsettel elnevezésű tárlaton a Gyulai Alkotók Baráti Körének festményeit nézhetjük meg. Név szerint Borbély Mária, Keresztesi Franciska, Metykóné Balogh Edit, Papp Mária, Patkás Irén és Bende Imre alkotásait.

– Nagy örömmel fogadtuk a Gyulai Alkotók Baráti Körének tagjait, akik szépséges festményeiket hozták el bemutatóházunkba. A színek, a fények, a természet szeretete tölti be a teret, ami alkotóink sokszínűségét tükrözi. Nagyon szeretjük, amikor egy új kiállítás kerül ide, mindig új életre kel a Tájvízház, mindig más és más arcát mutathatjuk meg – mondta Pozsárné Kaczkó Zita, az igazgatóság irodavezetője.

A Kranzlein kórus előadása után, Fábián Irén képzőművész nyitotta meg a tárlatot.

– A művészet nélkül nem is érezzük magunkat boldognak. A Gyulai Alkotók Baráti Köre azt a célt tűzte ki magának, hogy örömmel dolgozzanak és örömmel készítsék el ezeket a képeket. A festmények között járva, azokat szemlélve, újraélhetjük ezeket a gondolatokat. A művészek kiállnak a mondanivalójuk mellett, minden héten összejönnek, szorgalmasan dolgoznak – mondta Fábián Irén.

 

____Eredeti-GYHRCSD018.JPG

a közönség

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A szokásokhoz híven az előző időszaki kiállító, Varga Anikó átadta a Tájvízház kulcsát az alkotókörnek. A kiállítást július 9-ig nézhetik meg az érdeklődők. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)