Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai diák lett a megye legjobb helyesírója az 5. évfolyamosok között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • M. Z. • MAGAZIN • 2016. április 26. 13:00
Gyulai diák lett a megye legjobb helyesírója az 5. évfolyamosok között
Hírek a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolából
____Eredeti-kovacs_eszter_panni.jpg

Kovács Eszter Panni 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az idén a gyulai Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola diákja képviseli Békés megyét az 5. évfolyamon a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen, Magyarország legrangosabb nyelvtan versenyén.

Hazánkban immár 19 éve rendezik meg a nem könnyű feladatlapból és tollbamondásból álló megmérettetést. A novemberi iskolai fordulóból a megye 20 legjobb diákja jut tovább a megyei fordulóba, amely ebben az évben március 19-én zajlott le Békéscsabán. A megyei fordulóba három karácsonyis diák jutott be.

Nagy örömünkre szolgált, hogy közülük Kovács Eszter Panni 5. A osztályos tanuló 97,5 pontjával kiérdemelte az I. helyezést – ezzel az eredménnyel mint a megye legjobbja – meghívást kapott az országos és határon túli legek versenyére, a Kárpát-medencei döntőre, ahol 6 ország legjobb helyesírói (évfolyamonként 30 diák) vívnak tollpárbajt egymással. Az ifjú nyelvészek versenyének utolsó fordulója május 28-án lesz Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gólyavárában.

Szívből gratulálunk ehhez a nagyszerű teljesítményhez, és további sikeres felkészülést kívánunk Eszternek az országos döntőre! 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)