Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A mozgássérült versenyzők futamával indult a Nemzetközi Medivid Agility Kupa és a ParAgility Kupa Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. április 16. 12:00
A mozgássérült versenyzők futamával indult a Nemzetközi Medivid Agility Kupa és a ParAgility Kupa Gyulán
Az esti megnyitón kutyások, artisták és néptáncosok közös műsora szórakoztatta a nézőket
Elrajtolt Gyulán a XX. Nemzetközi Medivid Agility Kupa és XI. ParAgility Kupa április 15-én. A kutyás ügyességi verseny első napjának délutánja állatorvosi vizsgálattal, pályaépítéssel és pályabejárással kezdődött, majd azt követően indultak el a versenyek. Elsőként a paragilitysek vették birtokba a pályát.
____Eredeti-GYHRCSD_068.JPG

Agilityverseny a gyulai tornacsarnokban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szervezők elmondása szerint a rendezvény célja, hogy a versenyt megtekintő nézők közül minél többen megismerjék az agility és a paragility sportot. Mindezek mellett fontosnak tartják azt is, hogy a látogatók találkozzanak olyan emberekkel, akik a sérülésüktől függetlenül sohasem adják fel, így példát mutatnak mind a fiatal, mind az idősebb korosztály számára.

Alt Sándor, az esemény ötletgazdája és szervezője a paragilityról adott tájékoztatást lapunknak.

Alt Sándor, az esemény ötletgazdája és szervezője 

– A pálya ilyenkor kicsit más, mint a nem mozgássérült versenyzők esetében. Kevesebb akadály van és hosszabb idő áll a versenyzők rendelkezésére. Idén a magyar versenyzők mellett Belgiumból és Finnországból is érkeznek hozzánk sérült indulók – mondta el a szervező.

Csenki Anna Bodza nevű kutyájával állt rajthoz az eseményen. A Gyulai Hírlapnak elmondta: egy alapítványtól kapta a segítő kutyát, és mivel Bodzának ez az első versenye, nem számít, ha nem érnek el jó eredményeket. Gazdája már akkor elégedett lesz, ha a legjobb barátja jól érzi magát az ügyességi versenyen.

A paragility után jumping agility futamok következtek, ami a legmagasabb, 3-as szintű versenyzőkkel kezdődött, őket a 2-es csoport követte.

Vigyikán György, a szervezők munkatársa lapunknak elárulta: több hibátlan futam kell ahhoz, hogy valaki a hármasok közé kerüljön, és rengeteg versenyen kell részt vennie a kutyás csapatnak a magasabb szintre jutáshoz. 

– Az összesített végeredményt kettő, illetve három futam eredménye adja meg, így a végső sorrend csak később derül ki, addig egyik versenyző sem tudja pontosan, hogyan áll éppen a versenyben – tette hozzá Vigyikán György.

A jumping futamok után, pénteken este 7 órakor az esemény ünnepélyes megnyitója következett. Idén különösen látványosra sikeredett az ünnepi ceremónia, hiszen az kutyások artistákkal és a Harruckern táncegyüttessel kiegészülve mutatták be külön erre a napra koreografált, ünnepi előadásukat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)