Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A múlt és a holnap hősei találkoztak Pesten

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PEN • KULTÚRA • 2016. február 23. 15:30
A múlt és a holnap hősei találkoztak Pesten
Az Illúzió zéró koncertje előtt a képző- és a fotóművészet is szerepet kapott
Kicsi a világ, vagy legalábbis Pest! – mondhatta volna a gyulai Illúzió zéró zenekar február 20-i fellépésén, hiszen szinte több ismerőssel találkozhattak a Ferencvárosi Művelődési Központban, mint hazai pályán. Az egy négyzetméterre jutó gyulai származású és kötődésű jelenlévők jelentős aránya azonban nem volt véletlen, ugyanis a koncert a fővárosban alakult Gyula Városért Baráti Kör szervezésében jött létre.
____Eredeti-IlluzioZero_color_14.jpg

Az illúzó zéró a Ferencvárosi Művelődési Központban

Fotó: Gyulai Hírlap – Sándor László

Aznap este a zenén túl más művészeti ágak is képviseltették magukat. Az est szervezője, a szintén exgyulai Kiss János köszöntötte a vendégeket, majd Kiss Adél gyulai származású grafikusművész kiállításával indult az összművészeti fesztivál. Az alkotó 18 esztendős koráig élt városunkban, így nem csoda, hogy egyedi grafikáin a fürdőváros ikonikus épületei ismerősként tűntek fel valamennyiünknek.

Éppen ellenkező hatással éltek Sándor László fotográfiái, amelyeken az alkotó igencsak szokatlan és elgondolkodtató perspektívából mutatja többek között szülővárosa épített környezetét és nyüzsgő mindennapjait is. (Sándor László képeit a lunalaci.blogspot.com tekinthetik meg.)

A képző- és fotóművészeti tárlat után a rockzene kapta a főszerepet. A Szabó Ferenc (ének, basszusgitár), Oláh Szabolcs (gitár, vokál), Séllei József (billentyűk) és Rusznyák Csaba (dobok) tagokból álló formáció a tavaly megjelent, A holnap hőse című albumát mutatta be a IX. kerületi kultúrház vendégeinek, sőt, a szemfülesebb hallgatóság néhány új, a lemez megjelenése óta komponált tételre is felfigyelhetett.

A gyulai négyesfogat költői rock & roll mottóval aposztrofált koncertje bő másfél óráig tartott, de az utolsó zenei hangok után még órákkal is élénk beszélgetésektől csengett a terem: a Gyula Városért Baráti Kör rendezvénye stílusosan a gyulaiak és ex-gyulaiak jó hangulatú, baráti találkozójával zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)