Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szerelem love dragoste

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2022. november 11. 10:00
Szerelem love dragoste
Kiss Adél grafikusnak nyílt kiállítása a művelődési központban

kiss adél

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szerelem love dragoste címmel nyílt kiállítása Kiss Adél grafikusnak november 10-én az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Gyarmati Gabriella művészettörténész nyitotta meg. 

A szakember úgy fogalmazott, Kiss Adél grafikáinak legfőbb jellemzője a szerethetőség, figurái, az ábrázolt helyzetek megérintik a nézőt.

Hozzátette: legutóbb 2016-ban a gyulavári kastélyban állított ki a művész, akkor rajzai mellett festményeit is bemutatta.

– Akkor azt hittem, ez csupán egy próbálkozás, egy kísérlet, de az évek elteltével biztossá vált, hogy az a festménysorozat nem egy bizonytalan kimenetelű alkotói kaland volt számára – mondta. – Ennél sokkal többről volt szó, de ezt a tárlat látogatói akkor még nem sejtették. Adél a biztos kézzel irányított vonalhasználatot felcserélte festékre, ecsetre. Esetében az akril és az olaj használatát igen változatos eljárások jellemzik, általánossá vált nála, hogy műveit az akvarellfestés képi hatására alapozza.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A művészettörténész kiemelte: első látásra a képek azt sugallják, hogy az alkotó az erős színhasználattal akarja a figyelmet lekötni, ami csak a látszat.

– A változatos, festéssel alakított hátterek elé került, vonalas ábrázolások esetében megengedi magának, hogy ne magyarázza el nekünk teljesen, amit mondani akar. De az agy egyébként is kiegészíti a látványt ismeretei és tapasztalatai alapján, így mi is látjuk és érezzük, mire gondolt az alkotó – fejtette ki. 

A kiállítást december 7-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)