Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kézműveskedéssel készültek az ünnepekre a gyulai Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. MAGAZIN • 2015. december 19. 22:30
Kézműveskedéssel készültek az ünnepekre a gyulai Németvároson
A K. Schriffert Hagyományőrző Kör tagjai karácsonyi díszeket barkácsoltak a városrész klubházában
A K. Schriffert Hagyományőrző Kör elsősorban németvárosi nyugdíjas hölgyekből álló tagjai december 18-án délután gyűltek össze annak apropójából, hogy is készítsenek egy-egy szép ünnepi díszt családjaik számára. A K. Schriffert utcai klubházban egybegyűlt vendégek a forró tea és a karamellás pirított dió mellé karácsonyi előadást is kaptak az ünnepváró eseményen.
____Eredeti-GYHRCSD_0015.JPG

ünnepi barkácsolás a németvárosi klubban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovácsné Murvai Zsuzsanna, az esemény szervezője elárulta: az év minden hónapjában akad valamilyen szórakoztató elfoglaltság, aminek apropóján összeülnek beszélgetni és kézműveskedni a kör tagjai, akik receptet is cserélnek közben, főként az ünnepek közeledtével.

– Ma mindenki hozott magával valami apróságot: fenyőágat, szalagokat, csipkéket és mécseseket, amikből aztán színes ajtó- és ablakdíszeket fabrikálunk az ünnepekre – mondta el a kör elnöke. – Harminc-negyven tagunk van, és minden évben valami más készítünk. Korábban szaloncukrot főztünk, később mézeskalácsot készítettünk, idén a dekoráción a sor.

– Mielőtt belevágunk, felolvasok egy kis történetet is, amivel a karácsonyra való ráhangolódást igyekszem majd segíteni. A történet Jézusról szól, aki álruhában látogatja meg egy mai család szentestéjét, ahol a Mikulással találkozik, és meglepve tapasztalja, hogy az ajándékozás, evés irányába tolódott el az ünnep hangsúlya. A kedves szövegben Jézus az olvasót igyekszik visszaterelni az ünnepek valódi jelentősége felé – részletezte a történetet Kovácsné Murvai Zsuzsanna.

Az Illich Isvánné vezette csapat egész délután jó hangulatban válogatta a színes szalagokat és díszítéseket, amit csak egyetlen egyszer szakítottak meg, ám akkor is a legnagyobb örömmel: amikor az Implom József Általános Iskola diákjai megérkeztek betlehemes előadásukkal. A Nagy Mária tanárnő vezette, 7.A osztályosokból álló csapat németül adta elő szórakoztató karácsonyi játékát, és ünnepi darabjukat természetesen a legnagyobb siker fogadta a németvárosi klubházban.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)