Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pepe doktor vidámsággal gyógyította meg a gyerekeket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. MAGAZIN • 2015. december 18. 16:00
Pepe doktor vidámsággal gyógyította meg a gyerekeket
Karácsonyi ünnepséget tartottak gyulai kórház gyerekosztályán
A Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályának dolgozói és az ott gyógyuló apróságok december 17-én tartották meg idei karácsonyi ünnepségüket. Az eseményen a szórakozás és a polgármesteri köszöntő mellé egy kis gyümölccsel és édességgel megtöltött csomagot is kaptak a gyerekek.
____Eredeti-GYHRCSD_0018.JPG

pepe doktor derítette jókedvre a gyerekosztály kis betegeit 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Pepe manó műsorával indult a  buli a gyermekkórház földszintjén csütörtökön délután. Baracsi István, a zenélő, színes hajú doktor bácsi megtestesítője a Gyulai Hírlapnak elmesélte, szívesen érkezett a gyerekekhez ezen a napon, és a gyógyulást elősegítendő, valódi játékos receptekkel is készült nekik. Azokon többek között mosolyszünetre, rosszkedvitiszre és nevetőgörcs-rekedésre kaphattak az apróságok mindenféle gyógyírt: puszit, fagyit vagy jókedvtapaszt.

A zenés előadást a kicsik nagyon élvezték, és lelkesen fogták meg a fülüket, vagy nyújtogatták a nyelvüket a doktor bácsi kérésére, aki olyan jó szakember, hogy a szívhangot is képes volt a fejük tetején meghallgatni. De nem csak a kicsik, a kórház orvosai sem bánták a szereplést, Pepe doktor első páciense épp az osztály egyik dolgozója, Abdul doktor volt, aki színes parókába öltözve vállalta, hogy a nagynyilvánosság előtt is kivizsgáltatja, hogyan áll éppen rosszkedvitisze.

A kivizsgálás után Pepe manó spenótos dala következett, ami előtt persze megkérdezte, hogy ki szereti a spenótot, és mivel dr. Görgényi Ernőn kívül kevesen jelentkeztek, így a polgármesternek szólt a spenótos nóta aznap.

Ezek után Gyula városvezetője is szót kapott, aki elmesélte, hogy gyermekkorában ő is többször volt kórházban, és mindig azt a napot várta, amikor végre eljönnek érte a szülei. – Ti is hazamentek egy nap, jókedvűen és egészségesen, addig pedig nagyon jó, hogy vannak ilyen színes programok, amik egy kis vidámságot csempésznek a mindennapokba – biztatta a gyerekeket dr. Görgényi Ernő.

A polgármester az osztályon fekvő mintegy negyven apróságnak egy nagy puttony szaloncukrot is hozott, de a műsor végén kiosztott csomagokban narancsot és almát is kaptak a gyógyulófélben levő gyerekek. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)