Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyi műsorral zárták az évet a Bay Zoltán Általános Iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E. MAGAZIN • 2015. december 18. 14:00
Karácsonyi műsorral zárták az évet a Bay Zoltán Általános Iskolában
A gyulai iskolában ének, vers és örömtánc színesítette a délutáni programot
Meghitt karácsonyi műsorral zárta az évet a gyulavári Bay Zoltán Általános Iskola kollektívája december 17-én délután. Az eseményen a szülők és nagyszülők mellett Szabó Károly, a választókerület képviselője és Zámori Ida intézményvezető is megjelent.
____Eredeti-GYHRCSD_0014.JPG

karácsonyra hangolódtak a Bay Zoltán Általános Iskolában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szabóné Bohus Márta köszöntő szavaiban azt hangsúlyozta, hogy a szeretet nem törvényekkel és rendeletekkel jön létre, hanem úgy, hogy rájövünk: szükségünk van egymásra. – Az ünnep akkor lesz az igazi, ha észrevesszük egymásban a csodát – tette hozzá a tagintézmény vezetője.

A rendezvényen a 3.a osztályosok adtak elő ünnepi színdarabot. A zenés, megható előadáson a remény gyújtotta meg a szeretet lángját karácsonykor. Az apróságokat Biróné Kiss Erika és Nagyné Oláh Éva készítette fel. Hasonlóan ünnepi hangulatú volt Tóth Zsuzsanna lelkész, népművelő előadása, akinek célja volt segítséget nyújtani abban, hogy lelkiekben és szellemiekben is felkészüljön a közönség az ünnepre. A lelkész a karácsony eredetéről tartott előadást az összegyűlt családoknak, és za végén egy gyermekkorában megtanult dallal kívánt minden jót közönségének.

Őt a Betlehem, Betlehem… elnevezésű városi karácsonyi daléneklő verseny állandó résztvevője, Furák István követte.  A 4. osztályos tanulót Wittmann-né Katona Krisztina készített fel a megmérettetésre. Az idei versenyen a 22 alsós tanuló közül a második helyezést érte el, és arany minősítést kapott mellé.  A vendégek az ott előadott dalát hallgathatták meg, melynek címe: Bárcsak régen felébredtem volna.   

 Az iskola hosszú ideje jó kapcsolatot ápol a Gyulavári Idősek Otthonával. Korábban sokszor voltak onnan vendégeik és fellépőik a karácsonyi műsorukon, ám néhány éve ők látogatnak el az idősek otthonába, így történt ez idén is. Teszik mindezt azzal a céllal, hogy kellemesebbé varázsolják az adventi várakozás napjait és a karácsonyi készülődést. Ott bemutatott műsorukat ezen a napon is színpadra állította a 7. és 8. osztályos diákok csapata és iskola énekkara, Toperczer Annamária rendezésében.

Ezek után a Gyulavári Óvoda nagycsoportosai perdültek táncra, és bemutatták Karácsonyi örömtáncukat, majd az iskola elsősei következtek Miről álmodik a fenyőfa, című előadásukkal. Ebben felkészítőik Dobay Brigitta és Pálinkás Anikó voltak.

Braunné Guti Erika, Nagyné Oláh Éva segítségével a 3. b osztály megálmodott egy mesét, melyben a Grincs és a Diótörő szereplői elevenedtek meg, - a napi műsor végéhez közeledve ezt tekinthették meg az ünnepség látogatói. Az esemény zárasként Medve Márk 3. a osztályos tanuló mondta el ünnepi útravalóját a közönségnek. 

GYULAI HÍRLAP • 2016. január 20. 15:50
A gyulai iskolában ének, vers és örömtánc színesítette a délutáni programot
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)