Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bécsből is jöttek haza gyulaiak a jótékonysági kerékpározásra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. április 24. 11:59
Bécsből is jöttek haza gyulaiak a jótékonysági kerékpározásra
A pénzadományból új EKG-berendezése lesz a gyermekosztálynak
A rossz idő ellenére is mintegy százan gyűltek össze az április 24-i, Kerékpározz a gyermekekért! címmel meghirdetett jótékonysági bringázás gyulai állomásán. A Kossuth téren gyülekező helyiek mellett Békéscsabáról is indult egy csoport, a két csapat félúton, a veszelyi benzinkútnál találkozott.
____Eredeti-GYHRCSD_033.JPG

Az indulás pillanatai 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mindkét eseményen pénzadományokat gyűjtöttek a szervezők. A Gyulai Gyermekosztályért Alapítvány egy új EKG készülékre gyűjt.

Dr. Abdulrahman Abdulrab

– Már tavaly is megszerveztük ezt a programot – kezdett bele történetükbe az esemény szervezője, Szekeres Károly. – Akkor két pulzoximétert sikerült vásárolni a jótékonysággal befolyt összegből, idén pedig a 25 éves EKG-készülék cseréje a cél – tette hozzá az esemény ötletgazdája.

Dr. Abdulrahman Abdulrab, a nemrégiben év orvosává választott gyulai főorvos is részt vett a jótékonysági kerékpározáson. Lapunknak elárulta: majdnem biztos abban, hogy összejön elegendő pénz a készülékre. – Van egy támogató, aki vállalta, hogy az itt befolyt összeget megduplázza, így remélem, hogy összegyűlik legalább félmillió forint, mert abból már megfelelő gépet vehetünk – fejtette ki Abdul doktor. 

Mint megtudtuk: akadt olyan résztvevő is, aki az eseményre hajnalban indult el Bécsből, hogy hat óra utazás után letekerje a kilométereket. Mészáros László lapunknak elárulta: neki személyes emlékek miatt fontos, hogy ahogyan csak tud, segítsen a fiatalokon, gyermekeken, és mivel a szervezővel is jó kapcsolatot ápol, számára nem is volt kérdés, hogy külföldről is hazatér jótékonykodni.

A biciklis csapat 10 órakor indult a veszelyi benzinkúthoz, majd onnan Póstelek felé vették az irányt, ahol zsíros kenyérrel és egy kis pihenővel töltötték újra energiaraktáraikat. Mint azt a helyszínen megtudtuk, a rossz idő miatt több megyei városból nem indultak el a biciklis csapatok a két kiindulási pont felé, így a gyűjtést még ezen a napon nem zárták le. Aki szívesen adományozna az új készülékre, még a jövő héten – akár tekerés nélkül is – megteheti, ugyanis április 26-án, a Csabagyöngye Kulturális Központ aulájában elhelyeznek egy adományládát.

 

____Eredeti-GYHRCSD_031.JPG

A jótékonysági megmozdulás résztvevői 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)