Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Színes dekorációt kaptak a gyulai kórház gyermekosztályának folyosói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. november 30. 11:00
Színes dekorációt kaptak a gyulai kórház gyermekosztályának folyosói
Diákok díszítették fel a tereket a beteg gyerekeknek

Diákok öltöztették karácsonyi hangulatba a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályának folyosóit. Az esemény egy új városi kezdeményezés, amelynek célja a beteg gyerekek megörvendeztetése és a fiatal diákok érzékenyítése. 

Diákok öltöztették karácsonyi hangulatba a Békés Megyei Központi Kórház gyermekosztályát

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A helyszínen megtudtuk: a szervező Korábban Érkeztem Alapítvány célkitűzései között szerepel a betegen, vagy korábban világra jött gyermekek elfogadásával kapcsolatos pozitív társadalmi szemléletformálás, amelynek része a fiatalok érzékenyítése a témában. Ennek kapcsán hozták létre az Osztály az osztályért programot, amelyben az alapítvány és középiskolák együttműködése valósul meg. 

Az együttműködésnek köszönhetően a Gyulai Római Katolikus Gimnázium tanulói, a Gyulai Lórántffy Zsuzsanna Református Nőszövetség és a Nagycsaládos Egyesület által készített dekorációk varázsoltak az ünnepi hangulatot a gyulai gyermekosztály folyosóira. A lelkes diákok egész délután színes rénszarvasokat és karácsonyi motívumokat ragasztottak az osztály folyosóira és előtereire, az apróságok nagy örömére.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Krisztován Anikó, a gyulai Koramentorház vezetője lapunknak elmondta: a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal néhány évvel ezelőtt hívták életre az Osztály az Osztályért programot.

– Akkoriban egy koraszülő édesanya a kórház falai között kényszerült eltölteni a karácsonyt. A nő ekkor elhatározta, hogy a következő évtől karácsonyi díszeket készít a gyerekosztályra, hogy szebbé tegye a karácsonyt azoknak a családoknak, akik nem otthon ünnepelnek. Ettől fogva a Csongrád megyei kórházakat díszítette az alapítvány, majd 2018-ban a koramentorházak megnyitásával Békés - és Bács kiskun megye is csatlakozott – ismertette a helyi szervezők egyike. 

Krisztován Anikó többek között Szabó Edit főnővérnek és Kövesdi József osztályvezető főorvosnak köszönte meg a szíves együttműködést.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)