Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai gyermekosztálynak gyűjt a a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. HÍREK • 2016. szeptember 07. 17:30
A gyulai gyermekosztálynak gyűjt a a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet
Szeptember 10-én jótékonysági labdarúgótornát rendeznek az Id. Christian László Városi Sporttelepen
Újabb jótékonysági akció szervez a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet. Erről tájékoztatták a sajtó képviselőit szeptember 6-án az Id. Christian László Városi Sporttelepen, ahol megjelent Sal András főtörzszászlós, a Békés Megyei Bv. Intézet sajtóreferense, Vajda Erika, a Gyulai Gyermekosztályért Alapítvány elnöke, dr. H. Nagy Katalin, a Pándy Kálmán tagkórház gyermekosztályának osztályvezető-helyettes főorvosa és Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője.
____Eredeti-P1070201.JPG

Dr. H. Nagy Katalin, Vajda Erika, Sal András és Kertes István

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Sal András kifejtette, hogy a bv. intézet már több alkalommal is szervezett jóvátételi programokat. Ebben az akcióban a Gyulai Gyermekosztályért Alapítvánnyal karöltve szeretnének egy hidrogénkilégzési tesztkészüléket megvásárolni a gyermekosztály kis betegei számára. Ezért egy programsorozatot indítanak útjára, amelynek első állomása egy jótékonysági labdarúgótorna lesz, amelyre szeptember 10-én kerül sor a városi sporttelepen. A focitorna hét csapat részvételével zajlik le. A részt vevő csapatok: a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft., a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Gyulai Polgármesteri Hivatal, a Békéscsabai Jókai Színház és a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet.

Sal András 

Vajda Erika elmondta, hogy második alkalommal fognak össze a bv. intézettel, hiszen két évvel ezelőtt több mint félmillió forintot gyűjtöttek össze együtt egy újszülöttmonitor beszerzésére. Hozzátette, az ilyen kezdeményezések hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek jobban megismerjék az alapítvány tevékenységét. Kiemelte, hogy ha a megvásárláshoz nem gyűlik össze elegendő pénz, vagy egy készüléknél többre gyűlik össze, akkor azt az alapítvány kipótolja.

Dr. H. Nagy Katalin 

Dr. H. Nagy Katalin ismertette a készülék működését és azt, hogy miért is fontos a beszerzés. A készülék segítséget nyújt a gyomor- és a bélrendszer, az emésztőrendszer betegségeinek felismerésében, valamint a tejcukor- és a gyümölcscukor-felszívódási zavarok kiszűrésében kaphat fontos szerepet.

Kertes István, a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy sportiskola lévén nagyon fontos a Gyulasport Kft.-nek is a gyermekek betegségeinek minél hatásosabb feltárása és kezelése. A Gyulasport Nonprofit Kft. már nem először működik együtt a bv. intézettel, és erre a rendezvényre is térítésmentesen biztosítják a helyszínt a jótékonysági labdarúgó-torna számára.

A programsorozat szeptember 10-én a jótékonysági labdarúgó-tornával kezdődik, de az adventi ünnepkörben is tart. A befolyt összeget az alapítványnak jövő év szeptemberében fogják átadni.

– A jóvátétel lényege hogy, a fogvatartottak teljesen önszántukból olyan programokon vesznek részt, amelyek segíti őket abban, hogy vissza tudjanak illeszkedni a társadalomba. Fontos, hogy a társadalom is azt lássa, hogy a fogvatartottak vissza szeretnének illeszkedni a társadalomba, és jogkövető állampolgárokká szeretnének válni – mondta el lapunknak Sal András.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)