Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tisztelet az egészségügynek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. Á. • MAGAZIN • 2015. november 23. 19:00
Tisztelet az egészségügynek
Zenés estet rendeztek a Czene-tanyán
Október utolsó napjának estéjén nagyszámú vendégsereg gyülekezett Czene Ferenc otthonában a házigazda meghívására. Az esemény megszokott így ősz végén, hiszen már köztudott, hogy a Czene tanya tulajdonosa ilyenkor elköszön barátaitól és visszarepül Los Angelesbe. Ez a búcsú-party azonban más volt, mint az eddigiek. A ház ünnepi fényekkel várta az elegáns meghívóval invitált vendégeket, akik jöttek is sorban: orvosok, nővérek, asszisztensek, hiszen ezt az estét az ő tiszteletükre rendezte a házigazda.
____Eredeti-czene_est.jpg

díszvacsora a czene-tanyán 

Fotó: Tölgyesi Ágnes 

Amint azt pohárköszöntőjében említette, az utóbbi években sokat betegeskedett, több alkalommal hosszabb időt töltött kórházban. Többnyire a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórházban „vendégeskedett”, legutóbb a vadonatúj műtéti tömbben gyógyult néhány napig. Felépülése után így összegezte az egészségügyben szerzett tapasztalatait: „kiváló orvosok, segítőkész nővérek és műtősnők áldozatos munkája nyomán új életre keltem. Testközelben tapasztaltam meg a feszített tempót, a hiányokat, az ellátás szűkös kereteit, miközben annyi emberséget, mosolyt, bátorítást kaptam gyógyítóimtól, hogy kötelességemnek éreztem meggyógyulni. Úgy döntöttem, hogy köszönetemet nem megalázó, zsebbe dugott borítékkal, hanem egy meghívással fejezem ki.”

Czene Ferenc díszvacsorára hívta meg otthonába a gyógyulásában tevékenyen részt vevő egészségügyi dolgozókat, akiknek ünnepi műsorral is kedveskedett: Varga Zsolt gitárművész, Kiss Diána énekművész, Nagy István tárogatóművész és Bereczki Julianna zongora- és csembalóművész lélekemelő előadásával köszönte meg visszakapott egészségét. A programot Gombkötő Erzsébet festőművész kiállítása is gazdagította. A finom vacsora közben a Kolibri zenekar ismert slágerek, kedvelt dallamok megszólaltatásával nyújtott kellemes társasági hangulatot. Az estét megtisztelte jelenlétével Tálas Ernő operaénekes, a Svéd Királyi Opera nyugalmazott tagja is.

A házigazda díszes emléklappal ajándékozta meg valamennyi meghívott vendégét, ezzel is kifejezve háláját és mélységes tiszteletét az egészségügyi dolgozók – összességében az egészségügy iránt. Mindannyiunk munkája fontos és felelősségteljes – mondta Czene Ferenc –, de a gyógyító orvosok, ápolók munkájának tétje mindannyiunk élete, egészsége, ezért a legnagyobb tisztelet és köszönet illeti őket.

Az esemény eszmei üzenete, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyben méltatlanul nehéz körülmények között dolgozók elismerésére és megbecsülésére. Legyen ez kezdete egy folyamatnak, melynek során egy testben-lélekben egészségesebb társadalom születik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)