Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az írás a sors kegyelme - Kortárs írók és költők randevúja a gyulai Czene-tanyán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Balda Dorottya • KULTÚRA • 2013. október 20. 15:00
Az írás a sors kegyelme - Kortárs írók és költők randevúja a gyulai Czene-tanyán
A szép őszi napon a huszonkilencedik vasárnapi tea adott keretet a rendhagyó programnak
Péter Erika. Fotó: Benczik Anikó

Irodalmi találkozások címmel a közelmúltban nagysikerű rendezvényt tartottak Gyulán, a Czene-tanyán. A szabad gondolatok otthonába akár hívás nélkül is, minden jó érzésű ember bekopoghat. A szép őszi napon a huszonkilencedik vasárnapi tea adott keretet a rendhagyó programnak, ahol kortárs írók és költők adtak egymásnak randevút, alkotásaikkal.

Először Sás Péter színművész köszöntötte a vendégeket a magyar irodalom évszázadokon átívelő soraival. Ady Endre és Petőfi Sándor egy-egy versét mondta el, hitelesen, meggyőző erővel. A közönség tapsviharral köszönte meg előadását. A rendezvény védnöke Martin Gábor volt, aki gyakori vendége a tanyának. Péter Erika neve ismerősen cseng, hiszen már több kötete jelent meg. Verseit, hosszabb-rövidebb prózáit maga olvasta fel, sikerrel. A Zöldségeket mondunk című "gyerekzete" első osztályos tananyag. A Zsákbamacska című versét a harmadikosok tanulják.

Bor Erika Békéscsabán él. Fiatal kora ellenére eddig huszonhat alkotását olvashatjuk nyomtatásban. Finnországot vallja második otthonának, gyakran tart ott előadást Magyarországról angol nyelven. Nagy Bálint Dunántúlról került Békéscsabára. Apja biztatására fogott tollat. Szívesen ír verset és prózát is. Hazafisága, a szülőföld szeretete, életigenlése cseng ki szavaiból.

Bartis Ilona Budapesten született. Versei romantikus hangvételűek, elgondolkodtatóak. Különösen nagy élettapasztalatról tanúskodnak. Örömmel fest, képeit gyermekintézményeknek adományozza. Kiadványok egész sorában olvashatjuk írásait.

Gősi Vali elvesztette egyetlen gyermekét. Különös kegyesség a sorstól számára az írásban való feloldódás adománya...." van remény a gyászoló anya számára is" - írja. " A vers ritmusa számomra a lét dallama - a boldogság és a fájdalom muzsikája".

Ezekkel a gondolatokkal zárult a vasárnapi értékmegőrző találkozó Gyulán, a Czene-tanyán.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)