Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napi vásárt tartottak a Galbácskerti Óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2015. november 12. 11:00
Márton-napi vásárt tartottak a Galbácskerti Óvodában
Az ovisok és szüleik már hosszú hetek óta dolgoznak a portékák elkészítésén
Megtartották 15 éves múltra visszatekintő, színes vásárukat a Galbácskerti Óvoda dolgozói és óvodásai november 11-én. Erre a napra minden évben portékákat készítenek a szülők és a csemeték is, amit a délelőtti vásáron értékesítenek a gyerekek.
____Eredeti-IMG_8997.JPG

márton-napi vásár a galbácskerti óvodában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A kereskedéssel összeszedett pénzt az óvoda a környezettudatosság jegyében a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédelmi mozgalom tagsági díjára fordítja, ami egy, a gyermekeket a természet szeretetére buzdító, országos környezeti nevelő mozgalom. A bevételük fennmaradó részét pedig a gyermekek által kiválasztott játékokra, élményekre fordítják, amit velük közösen megbeszélve költenek majd el.

 

Gugolyáné Marosán Márta

Már kora reggeltől elindult a sürgés-forgás Márton napján az óvodában. A terménybábokból, finomságokból és őszi hangulatú díszekből álló vásári kínálatot asztalokra tették, így várták a 10 órára érkező szülőket. A ovisok elsőként őszi hangulatú énekes-verses műsorral készültek, aztán minden felnőtt vásárolni indult, és a csoportszobákban berendezett ovis piacon az apróságok lelkesen gyűjtötték be a birsalmalekvárok, diófigurák, libás díszek és mézes sütemények árát.

Gugolyáné Marosán Márta, a tagintézmény vezetője a Gyulai Hírlapnak elmesélte a hagyományuk kialakulásának történetét is. – Annak idején, a mára már nyugdíjas Baba óvó néninek az egyik évben nagyon sok almája termett, és meghívta az óvodásokat, hogy együtt szüreteljék le azokat. Az gyerekeknek közben az jutott eszébe, mi lenne, ha a többi csoportnak is adnának belőle, de csak játék garasokért cserébe. Mindenkinek tetszett az ötlet, amiből akkor egy vidám vásár kerekedett, ez az esemény nőtte ki magát a már egész napossá vált, szülőket is bevonó eseménybe – fejtette ki történetüket az intézményvezető.

– Már hetek óta készülünk erre a napra, idén birsalmalekvárt főztünk, de a gyerekek akár rajzolhattak, barkácsolhattak is – folytatta gondolatait Gugolyáné Marosán Márta. Egyedüliként a városban a Franet-pedagógiai módszert követjük, aminek része a természetközeliség és a gyermekek szabad önkifejezése, így nem szabtunk irányt annak, hogy éppen mit rajzoljanak vagy készítsenek erre a napra. Itt nincs két egyforma remekmű, mert ésszerű keretek között, de az apróságok bármit készíthettek, ami csak eszükbe jutott – ezzel zárta gondolatait az óvoda vezetője.

A szülőkből és nagyszülőkből álló vendégsereg Márton-napon egészen délutánig vásárolhatott a gyermekek és szüleik által készített játékos őszi portékákból.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)