Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családias hangulatú találkozón emlékeztek a Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezet volt dolgozói

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. szeptember 18. 18:00
Családias hangulatú találkozón emlékeztek a Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezet volt dolgozói
Az első alkalommal megszervezett eseményen mintegy hetvenen idézték föl az együtt töltött évek sikereit, kudarcait
____Eredeti-ertektar_126.jpg

a Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezet volt dolgozóinak első találkozóján

Fotó: Gyulai Hírlap

Jól sikerült a Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezet volt dolgozóinak találkozója. Az első rendezvényre több mint 70-en jöttek el a Park étterembe. A családias hangulatú találkozón Vígh Imre volt cégvezető emlékezett az együtt töltött 51 év sikereire, kudarcaira, „cégtörténeti filmmel” és fényképekkel is színesítve a több mint fél évszázados közös múltat. Külön kiemelte a mindig összetartó, munkájukat szerető, a cég működése során mintegy 5000 munkavállaló szorgalmát, szellemi és fizikai tenni akarását.

Utalt, és képekben is bemutatta a sarkadi Márki Sándor Helytörténeti Múzeumban, 2010-ben elhelyezett népművészeti és kézműves hagyatékra, valamint arra, hogy a költségek miatt a hely csak külön látogatható, pedig az ott lévő tárgyak, szőnyegek, hímzések, eszközök nemcsak a gyulai, hanem a magyar népművészetnek is felbecsülhetetlen értéke. Elmondta, hogy dr. Görgényi Ernő polgármester fogadóóráján is megjelent, bemutatta ezt az értéket, és megkérte, hogy a lehetőségeket mérlegelve segítsen, hogy ez a gyűjtemény – más kézművesek alkotásaival együtt – méltó helyre kerüljön. Beszámolója végén megköszönte a Gyulai Hírlapnak a szervezésben nyújtott segítségét is.

A találkozó végén a jelenlévők egyhangúan egyetértettek abban, hogy a találkozót minden évben megrendezik, bízva abban, hogy még sokan csatlakoznak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)