Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újra megfőzik Gyulán a legfinomabb román ételeket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2015. szeptember 10. 10:30
Újra megfőzik Gyulán a legfinomabb román ételeket
A XI. Országos Román Gasztronómiai Fesztivált idén szeptember 12-én rendezik meg
A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata és az MROÖ Dokumentációs és Információs Központja tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált szeptember 12-én, szombaton Gyulán, a Román Kulturális Központ (Líceum tér 2.) előtti téren.
____Eredeti-2316_0_1_hirek_0918_roman1.jpg

felvételünk egy korábbi fesztiválon készült

Fotó: Gyulai Hírlap

A gasztronómia egy nép nemzeti kincse, amely tükrözi múltját, jelenét és meghatározza jövőjét is. Az étkek és ízek harmóniájának megteremtése örök kihívás és feladat. Nincs nagyobb vagy tisztább öröm az életben, mint hogy embertársaink életét szebbé, derűsebbé tegyük a fehér asztal mellett – olvashatjuk Benke Lászlónak, Az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Nagymesterének gondolatait a gyulai Országos Román Gasztronómiai Fesztiválra csalogató programfüzetben.

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzata és az MROÖ Dokumentációs és Információs Központja tizenegyedik alkalommal rendezi meg az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált szeptember 12-én, szombaton Gyulán, a Román Kulturális Központ (Líceum tér 2.) előtti téren. A román ételek ünnepére, a gasztronómia jeles szakemberei mellett, a nemzeti ételek iránt érdeklődő nagyközönséget várják. A szervezők nem titkolt célja az, hogy megismertesse a Magyarországon élő román nemzetiségiek főzési szokásait, hagyományait. A fesztiválon régen elfeledet ételeket is megkóstolhatnak a látogatók.

A XI. Országos Román Gasztronómiai Fesztivál ünnepi megnyitója 9.30 órakor lesz. A főzőversenyen induló csapatok délre elkészítik az ebédet. A szakmai zsűri 13.30 hirdeti ki az eredményeket. Természetesen autentikus zene, gasztronómia vetélkedők, ételkóstolók is várják az érdeklődőket. Olvasóink a programról bővebben a szervezők honlapján tájékozódhatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)