Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több ezren vettek részt Gyulán a Múzeumok Éjszakáján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2015. június 21. 16:15
Több ezren vettek részt Gyulán a Múzeumok Éjszakáján
Idén a tavalyinál is több helyszínt járhattak végig az érdeklődők
Idén is hatalmas érdeklődés kísérte Gyulán a Múzeumok Éjszakáját, több ezren látogattak el június 20-án a késő estig nyitva tartó intézményekbe – mondta el lapunknak Illikné Kukla Ildikó, a programokat szervező Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. munkatársa. A látogatókat ezúttal is kisvonat szállította a rendezvény helyszíneire.
____Eredeti-_DSF1051mm.jpg

a múzeumok éjszakáját idén is látványos tűzzsonglőr-bemutató zárta éjfélkor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az Erkel-házban koncerttel, a Ladics-házban népi jelenetekkel és tárlatvezetéssel, a Kohán Képtárban zenés műsorral, a Tájvízházban alkotóházzal, a húsipar-történeti múzeumban kolbászkóstolással egybekötött tárlatvezetéssel várták a látogatókat. A legnépszerűbb helyszínnek idén is a vármúzeum bizonyult, a kiállítótermek és a vártoronyba vezető lépcső előtt is kígyózó sorok álltak.  

– Minden múzeumegységünkben telt ház volt, a gyulaiak és a turisták is szép számban látogattak ki a programokra – fejtette ki lapunk kérdésére Illikné Kukla Ildikó. A szakembertől megtudtuk, a Gyulára érkező vendégek körében mindig nagy az érdeklődés a rendezvény iránt, sokan kifejezetten ekkora időzítik a nyaralásukat.  

Illikné Kukla Ildikó kiemelte: idén a tavalyinál is több programon vehettek részt az érdeklődők, hiszen a „Máriás” ház és a rádiótörténeti kiállítás is az ingyenesen látogatható helyszínek között volt, a gyulai Tourinform Iroda pedig helytörténeti sétát szervezett a rendezvényhez kapcsolódva. Ugyancsak újdonság volt, hogy idén az országos rendezvénysorozat hivatalos honlapjára is felkerültek a gyulai programok.   

A várkertben már délután elkezdődött a rendezvény. A gyerekek és a felnőttek közül is sokan kipróbálták az íjászkodást, és az esti csónakázás is népszerű programnak bizonyult. A várudvaron többen is bekapcsolódtak a reneszánsz táncházba, de a gasztronómiai bemutatón, valamint a palánkvár feltárását és a kastély történetét bemutató előadáson is szépszámú látogató vett részt. A rendezvényt idén is látványos tűzzsonglőr-show zárta. 

– Tavaly több múzeumot is megnéztünk, idén csak a várba jöttünk ki – fogalmazott kérdésünkre Deák Magdolna, aki lányával és unokáival látogatott ki a rendezvényre. Tizenegy éves unokája, Ale Réka elmondta: a kardok, a lovagi páncél és a toronyból látható városkép is nagyon tetszett neki. A mezőberényi kislány azt mesélte, Erkel Ferenc szülőházát még nem látta, ezért oda mindenképp el szeretne menni.

– Sok mindent láttunk, megnéztük a reneszánsz koncertet, voltunk a mézkóstolón, és kipróbáltam az íjazást – sorolta Árgyelán György, hogy mi mindent csináltak a nap folyamán családjával. A gyulai férfi feleségével és két kislányával vett részt a programokon. Mint mondta, már tavaly is a vármúzeumot választották, mert olyan helyszínt kerestek, ahol minden megtalálható.

 

GYULAI HÍRLAP • 2015. június 27. 19:25
Idén a tavalyinál is több helyszínt járhattak végig az érdeklődők
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)