Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai TDM Szervezet is partnerséget vállalt a Körösök völgyéért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 26. 15:00
A Gyulai TDM Szervezet is partnerséget vállalt a Körösök völgyéért
A tájegység értékeinek védelmében létrejött kezdeményezéshez idén 11 szervezet csatlakozott
A Körösök völgye turisztikai versenyképességének és fenntartható fejlődésének biztosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. a Körösök Völgye Natúrpark Egyesülettel és partnerszervezeteivel. Az erről szóló dokumentumot a Gyulai TDM Szervezet nevében Komoróczki Aliz ügyvezető írta alá május 24-én Békés-Dánfokon.
____Eredeti-danfok_megall.jpg

a gyulai tdm szervezetet komoróczki aliz mutatta be a megállapodás aláírását megelőző szakmai fórumon

Fotó: Gyulai Hírlap – Soczó Krisztina 

A tájegység értékeinek védelmében létrejött kezdeményezés 2010-ben indult útjára nyolc társadalmi és szakmai szervezet közreműködésével, 2012-ben pedig újabb tíz partner csatlakozott az együttműködéshez. Idén tizenegy taggal, köztük a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkárságával és a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel bővült az együttműködő szervezetek köre.

Az együttműködés céljai között szerepel a tájegység brandjének építése, a közös marketingtevékenység és a szükséges infrastrukturális fejlesztések összehangolt megvalósításának segítése, a térség idegenforgalmi adottságainak jobb kihasználása, valamint a meglévő turisztikai ágazatok kiegészítése az aktív- és ökoturizmussal.

A megállapodás aláírását megelőző szakmai fórumon Komoróczki Aliz kiemelte: Gyula a belföldi turisták körében hazánk ötödik legnépszerűbb turisztikai desztinációja. Az ügyvezető úgy fogalmazott: a város célja, hogy nemzetközi szinten is elfogadott gyógyhellyé és örökségturisztikai központtá váljon.

Komoróczki Aliz a tervezett térségi szintű, turisztikai célú fejlesztések, beruházások kapcsán a tematikus túraútvonalak bővítése mellett a Gyógyhelyi TDM Szervezet fejlesztésének jelentőségét is kiemelte. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)