Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A középkori váréletet ismerhették meg a pünkösdölők a gyulai vármúzeumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. május 25. 17:15
A középkori váréletet ismerhették meg a pünkösdölők a gyulai vármúzeumban
A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. pünkösdhétfői programjai leginkább a családosokat vonzották
Sokan látogattak el pünkösdhétfőn a gyulai várba. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. számos programmal várta a látogatókat, volt alkotóház, helytörténeti előadás, gasztronómiai bemutató, és ingyenes tárlatvezetést is biztosítottak az érdeklődőknek.
____Eredeti-punkosd_var_25.jpg

A vállalkozó kedvűek a páncélinget is magukra ölthették 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

– A látogatók a középkori váréletbe is betekintést nyerhettek, megismerhették a vár építészeti múltját, korabeli hangulatot idéző meséket hallgathattak meg, reneszánsz ruhákat próbálhattak fel, és a működő kovácsműhelyt is megtekinthették – ismertette a programokat Illikné Kukla Ildikó. A cég munkatársa hozzátette: a pünkösdi rendezvénnyel minél több turistát és gyulait szerettek volna becsalogatni a vármúzeumba.

– Nem voltunk még az Alföldnek ezen a részén, először járunk Gyulán. Nagyon tetszik a város, kellemesen csalódtunk – mesélt lapunknak benyomásairól a vár egyik látogatója, Zarka Péter, aki Kaposvárról érkezett településünkre feleségével és három gyermekével. A családfő elmondta: kifejezetten a pünkösdi hosszú hétvégére utaztak Gyulára, három napot és két éjszakát töltenek el a városban.

– Kipróbáltuk a fürdőt, a mai napot pedig arra szántuk, hogy felfedezzük a várost és a középkori várat. Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen sok programot szerveztek a gyerekeknek. A kislányunk egy középkori témájú rajzot színezett ki, a fiúk kézműves-foglalkozáson vettek részt, és a kovácsműhelyben is jártak – avatott be a családi programba a kaposvári vendég. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)