Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Érdekességek a szerelemről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2017. február 06. 12:25
Érdekességek a szerelemről
Valentin-nap alkalmából különleges programokkal várják az érdeklődőket a gyulai kiállítóhelyeken
____Eredeti-IMG_0757.jpg

 

Fotó: Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Kilencnapos programsorozattal egészíti ki a gyulai szállásadók Valentin-napi ajánlatait az Erkel Ferenc Emlékházat, az Almásy-kastélyt és a gyulai várat működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. A különleges eseményekre természetesen várják a helyieket és a környékben élőket is.

„Így szerettek” a címe annak a programsornak, amit Valentin-nap környékére szerveztek az Erkel-emlékház, a gyulai vár és az Almásy-kastély munkatársai. Hatszáz év érzelmeit idézik fel és az arisztokrácia hálószoba titkaiba engednek betekintést a két történelmi épület tárlatvezetői február 10–19. között.

Tematikus tárlatvezetésekkel készülnek a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban és a várban, melyek témái természetesen a szerelem, a párválasztás, a házasság és a családi élet. A várbeli előadások a 16., míg a kastélybeliek a 18. és 19. század szokásaiba engednek majd betekintést.

A február 10–19. közötti napokon délután négykor induló tárlatvezetések a szerelemről és házasságról szólnak, az Almásy-kastélyban 17 órakor kezdődő, 18 éven felülieknek ajánlott különleges alkalmak azonban a grófi háló titkaiba visznek vissza. Mindezeken túl természetesen az év többi részében is hirdetett tárlatvezetések sem maradnak el. Az Erkel Ferenc Emlékházban himnuszunk zeneszerzőjének szerelméről és házasságáról mesél a tárlatvezető.

A tematikus tárlatvezetések mellett kiegészítő programokat is kínál a vár és a kastély; előbbiben az említett kilenc napon rendszeresen rendeznek solymászbemutatót, életre kel a kovácsműhely, lehet majd korhű ruhába öltözni, lúdtollal szerelmes verset írni, utóbbiban minden látogató a Kastély Kávézó vendége lesz egy süteményre, berendeznek egy enteriőrt is, ahol korhű ruhában fotózkodhatnak. A családokra is gondolva, a nagykorúaknak szervezett tárlatvezetés idejére elfoglaltságot biztosítanak a gyermekeknek.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont új attrakciója is várja február 10-től (nem csak a 19-ig tartó időszakban, hanem folyamatosan) a játékos kedvű vendégeket. Arra biztatják a látogatókat, hogy a pénztárban megvásárolható, kézzel írt levelet az állandó kiállítás különböző pontjain „fejezzék be” a saját kézírásukkal, 19. században használt íróeszközök segítségével; egészítsék ki a sablont megszólítással, aláírással, viaszpecséttel. Az apró boríték fel is lesz adható a kastély Múzeum- és ajándékboltjában, így más kiállítóhelyre nem jellemző, egyedi üdvözletet küldhetnek Gyuláról szeretteiknek, ismerőseiknek. 

 

____Eredeti-plakat_valentin_500700.jpg

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)