Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Húsvétkor is látogathatók Gyula történelmi emlékhelyei

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. április 05. 16:05
Húsvétkor is látogathatók Gyula történelmi emlékhelyei
Nyitva lesznek a muzeális kiállítóhelyek az ünnepnapokon

Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. összes muzeális kiállítóhelye nyitva lesz húsvétkor. Az Almásy-kastély mellett nyuszikat lehet majd simogatni, a várban pedig időutazásra indulni.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Fotó: Incze László 

Május elsejéig ingyenesen tekinthető meg a gyulai főúri rezidencia felújítását dokumentáló időszakos fotókiállítás. Emellett húsvétkor nyuszisimogató is lesz a kastéllyal összeépített Török-torony mellett. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. sajtóosztályának tájékoztatása szerint a szervezők célja ezzel többek között az, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra.

Az alföldi kastélyok történetét feldolgozó állandó kiállítás úgyszintén nyitva lesz az ünnepnapokon, és szokásszerűen tárlatvezetést is lehet majd igényelni.

 

A gyulai vár alkonyatkor

Fotó: Incze László 

Április elsejétől a várba is visszatért a solymászbemutató, s hétvégenként egyéb programokra is várják az érdeklődőket. Működni fog a kovácsműhely, 10-től 18 óráig a Liktárium, illetve a sütőház, ahol a gyümölcstartósítás fortélyaival lehet megismerkedni. Ki lehet próbálni a lúdtollat, be lehet öltözni reneszánsz ruhákba, s történelmi sétára is el lehet indulni.

 

A gyulai Ladics-ház

Fotó: Incze László

Húsvét hétfőn az Erkel Ferenc Emlékház, valamint a 19. és a 20. századi vidéki polgárság életmódjába, lakáskultúrájába betekintést nyújtó Ladics-ház is nyitva lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)