Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Önkéntesek bevonásával ültette be a gyulai önkormányzat a Béke sugárúti virágszigeteket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. április 26. 15:18
Önkéntesek bevonásával ültette be a gyulai önkormányzat a Béke sugárúti virágszigeteket
Rendkívül jó hangulatban, egymással viccelődve lapátoltak és ültettek a gyulai civilek
Önkéntesek ültetnek a Béke sugárúton. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Mintegy ötszáz növényt ültettek ki civil önkéntesek a Béke sugárúti virágládákba és a művelődési ház környékére Gyula Város Önkormányzatának a felhívására ma délelőtt. A beszerzést a Boglárka Kertészet végezte.

- Részben szervezőként működünk közre, de aktívan is tevékenykedünk az ültetésben. Az esős idő ellenére a virágágyak kiválóak a Gyulai Közüzemi Kft. munkájának köszönhetően, tehát a délelőtt folyamán valószínűleg végezni fogunk a munkálatokkal – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Nagy József, a kertészet tulajdonosa, aki ugyanúgy kivette a részét a fizikai munkából, mint a Hagyományőrző Gazda és Kertbarát Kör, a Wenckheim Krisztina Hagyományőrző Közalapítvány, a Japánkert Barátok Köre Egyesület, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház parkgondozó munkatársai és a Göndöcs Benedek Szakképző Iskola diákjai.

Szászné dr. Várkonyi Adrienn elmondta, hogy a növényszigetek beültethetősége az árnyékoltságon múlik. Színes lombú növényt csupán egyetlen napos szigetre tudnak kihelyezni, főként árnyéktűrő növényekkel dolgoznak.

- A Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése című projekt keretében megvalósuló civil megmozdulás a Ferencesek terén fák és cserjék ültetésével folytatódik. Ezúttal negyvenkét embert sikerült megmozgatnunk – tette hozzá Molnár Csaba projektmenedzser.

- Közösségi munkát minden embernek kötelessége végezni. Ennek nincsen semmi köze a régmúlt kommunista szombathoz, mert itt mindenki önként tevékenykedik. Az egyesületeken kívül itt vannak a gyerekek is, akik az érettségi előtti kötelező közösségi munkájukat szépen lassan ledolgozhatják. Ezáltal közelebb kerülnek a növényekhez, mert az igazság az, hogy manapság a „kaptárban leledző” gyermekek messzire kerültek a természettől – mutatott rá a növényesítés másik fontos hasznára Pomázi Ferenc, a Hagyományőrző Gazda és Kertbarát Kör alelnöke.

Bár az eső csepergett, s talán szombatonként más irányú tevékenységet szoktak végezni a civilek, mégis rendkívül jó hangulatban, egymással viccelődve lapátoltak és ültettek a gyulai önkéntesek.

 

Molnár Csaba és Szászné dr. Várkonyi Adrienn. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)