Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Lovagok nyerték a gyulai művelődési ház Múzeumi portyáját a Vigadó épületébe meghirdetett versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • KULTÚRA • 2014. április 15. 17:34
A Lovagok nyerték a gyulai művelődési ház Múzeumi portyáját a Vigadó épületébe meghirdetett versenyen
A négyfős csapatok három napot kaptak múzeumlátogatásokra, amelyek során jegyzeteket, fotókat készíthettek
A legjobbak személyre szóló ajándéktárgyakkal térhettek hazaFotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A Göndöcs Benedek Szakképző Iskola Lovagok nevű fiúcsapata nyerte meg a Múzeumi portya játékos csapatversenyt. A Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. által középiskoláknak meghirdetett versenyen négy iskola hat csapata vett részt a Vigadóban.

- A versenyt második alkalommal hirdettük meg, tavaly decemberben az általános iskolások mérettették meg magukat. Idén a középiskolások az Erkel Ferenc Emlékházban, a Ladics-házban és a gyulai várban tett tanulmányi útjuk után, ma délután egy negyven kérdésből álló kérdőívet kaptak. A négyfős csapatok három napot kaptak a múzeumlátogatásokra, amelyek során jegyzeteket, fotókat készíthettek, sőt írásbeli segédanyaggal is gazdagodtak – nyilatkozta a Gyulai Hírlapnak Illikné Kukla Ildikó múzeumpedagógus, a rendezvény egyik szervezője.

A kvízt dr. Németh Csaba történész állította össze, aki lapunk kérdésére elmondta: a feladatok összeállításánál – az életkornak megfelelő követelményrendszer figyelembe vételével - törekedett a történelmi ismeretek számonkérése. A verseny zöme tárgyfelismerésről szólt, s elméleti jellegű kifejtendő kérdésekkel is meg kellett birkózniuk a diákoknak.

- A fiatalok ügyesek voltak, bár a mezőny két részre szakadt. Voltak, akik már az idő lejárta előtt beadták a lapjukat, míg másoknak kevésnek bizonyult a megszabott egy óra. Számunkra meglepetést okozott, hogy a betűtérképes feladatnál többen sem tudták azt, hogy mit is jelent a lólépés - értékelte a versenyt Illikné Kukla Ildikó.

Amíg - az egyórás összecsapás után - a háromtagú zsűri – Illikné Kukla Ildikó, Roxin Renáta néprajzkutató és dr. Németh Csaba – az eredményeket összegezte, addig a fiatalok a Vigadó nagytermében egy filmet tekinthettek meg. A csapatok könyvajándékban és oklevélben részesültek, a legjobbak személyre szóló ajándéktárgyakkal térhettek haza.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2014. április 15. 21:31
A négyfős csapatok három napot kaptak múzeumlátogatásokra, amelyek során jegyzeteket, fotókat készíthettek
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)