Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai fúvósok avatták fel a Göndöcs-kerti Zenepavilont

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Csomós Éva • KULTÚRA • 2014. április 13. 14:00
Gyulai fúvósok avatták fel a Göndöcs-kerti Zenepavilont
A gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar és a békéscsabai Grácia Mazsorettcsoport adott műsort az újraépült pavilon körül
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Borúfelhők legfeljebb csak az égen gyülekeztek április 12-én, szombat délután, ugyanis akik a Göndöcs-kerti zenepavilon felavatóján voltak, felhőtlen jókedvvel hallgatták az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét.

A teljes program már fél négykor elkezdődött a Kossuth-téri Gödörben, ahonnan az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekarral együtt jelentős tömeg kísérte a Békéscsabai Grácia Mazsorettcsoport lányait a körforgalmon át a Béke sugárúton egészen a Göndöcs-kertig, ahol közös műsorukkal 16 órától a közelmúltban elkészült Zenepavilont avatták fel.

A kis nyitott helyiség remélhetőleg újra ékes színfoltjává válik a városnak, legalább annyira, mint amilyen szerepet 1936 és 1974 között, a művelődési központ felépültéig betöltött. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló Göndöcs-kert és környezetének integrált fejlesztése című projekt során számos régi épület közt született újjá a Zenepavilon is, amit korabeli fotók, képeslapok mintája alapján készítettek el, sőt - az akkori mintára - még egy vörösréz csúcsdíszt is kapott. Az eredeti helyére felállított nyolcszögletű, 8 méteres laptávú és 3,6 méter magas, műpalatető héjazatú fenyő épületet korszerű rögzítő és szerkezeti elemekkel, rozsdamentes tartószerkezettel látták el, a környékén pázsit, rózsaágyás és padok helyezkednek el. A megszépült környezetében lévő épületekkel (a felújított művelődési ház, a Vigadóvá alakult Kohán Képtár és a múzeummá avanzsált „B” épület) pedig bazalt kis kockakőből készült burkolat köti össze, ami szintén a korabeli építések közkedvelt anyaga volt.

A Göndöcs-kert legújabb díszét a 2006 szeptembere óta működő Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar vette elsőként birtokba, akik csak a kellemetlen időjárás okán nem mutatták meg legújabb, pályázat által nyert egyenruhájukat, de a szintén így szerzett menetkottaállványaikat már itt is tudták alkalmazni.

Bő egy órás műsoruk során a Békéscsabai Grácia Mazsorettcsoporttal hol közösen, hol külön-külön játszva, Bogdán Gábor karnagy vezényletével többek között Brahms 5. magyar tánca, Strauss Éljen a magyar gyorspolkája, Klaus Badelt Karib-tenger kalózai, Philipp Sparke Klezmer karneválja, Lehár Szamosmenti indulója is felhangzott.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2014. április 13. 14:52
A gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar és a békéscsabai Grácia Mazsorettcsoport adott műsort az újraépült pavilon körül
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)