Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Nemzeti Választási Iroda február 17-ig értesíti a választópolgárokat a szavazóköri névjegyzékbe vételről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2014. január 23. 09:00
A Nemzeti Választási Iroda február 17-ig értesíti a választópolgárokat a szavazóköri névjegyzékbe vételről
A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe
Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Áder János államfő 2014. április 6. napjára tűzte ki az országgyűlési képviselők választását. Átalakultak a központi választási szervek, teljesen új anyagi és eljárási választási szabályozás jött létre, csökkent a választókerületek száma és a határon túli magyar állampolgárok számára is megnyílt a szavazás lehetősége.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, amely a Helyi Választási Irodában tekinthető meg. A Nemzeti Választási Iroda legkésőbb 2014. február 17. napjáig értesíti a választópolgárokat a szavazóköri névjegyzékbe vételéről – tájékoztatta a Gyulai Hírlapot Becsyné dr. Szabó Márta, Gyula város címzetes főjegyző.
Az a választópolgár, aki – annak ellenére, hogy szerepel a szavazóköri névjegyzékben – nem kapja meg az értesítőt, vagy azt elveszti, a Helyi Választási Irodától új értesítőt igényelhet.  Az a választópolgár, aki a szavazóköri névjegyzékben szerepel, de egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogva tartása miatt gátolt a mozgásában, mozgóurnát kérhet. Mozgóurna iránti kérelmet legkésőbb 2014. április 4-én 16.00 óráig kell megküldeni a Helyi Választási Irodához, vagy a szavazás napján legkésőbb 15 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A szavazás napján lakóhelyétől távol tartózkodó választópolgár belföldön az általa megjelölt településen átjelentkezéssel, külföldön, Magyarország külképviseletein adhatja le szavazatát. Az átjelentkezést 2014. április 4-én 16 óráig, a külképviseleti névjegyzékbe való felvételt 2014. március 29-én 16 óráig lehet kérni a www.valasztas.hu oldalon, vagy levélben, illetve személyesen a lakóhely szerint illetékes helyi választási irodától.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)