Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Erdmann Gyula

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. október 31. 14:00
Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte Erdmann Gyula
Gyula városának egykori alpolgármesterét váci otthonában köszöntötték fel

görgényi ernőbecsyné dr. szabó mártaerdmann gyula és sáfár gyula

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte október 30-án Erdmann Gyula, a Békés Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója, Gyula városának egykori alpolgármestere, aki tizenhat éven keresztül Németváros önkormányzati képviselője is volt – közölte hivatalos közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

Mint írta, az ünnepeltet váci otthonában Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyzővel és Sáfár Gyula a levéltárigazgatóval köszöntötték fel.

Hangsúlyozta: Erdmann Gyula jelentős hatással volt a város rendszerváltozás utáni közéletére, nélküle lényegesen szegényebb volna a helytörténeti ismeretanyag.

Kifejtette: jeles történetírója a kommunista diktatúra által beszolgáltatásra kötelezett magyar gazdatársadalom üldöztetésének, elsőként tárta fel a gyulai és Békés vármegyei németek második világháború utáni kényszermunkára hurcolásának történetét, valamint megkerülhetetlen az 1956-os forradalom és szabadságharc Békés vármegyei történetéhez kapcsolódó forrásgyűjteménye.

„Sok más helytörténeti érdeme mellett országosan elismert tudósa a reformkori országgyűlések történetének is.” – írta a városvezető, hozzátéve, hogy Erdmann Gyula nyugdíjasként is aktív, rövidesen megjelenik a Németváros történetéről szóló új kötete.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)