Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Születésnapja alkalmából a 95 éves Valki Antalnét köszöntötte a gyulai városvezetés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • HÍREK • 2014. október 27. 13:00
Születésnapja alkalmából a 95 éves Valki Antalnét köszöntötte a gyulai városvezetés
Róza néni úgy véli, hogy a sok munka és a dolgos élet tette őt erőssé
Valki Antalnét 95. születésnapján köszöntötte a gyulai városvezetés. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia

95. születésnapja alkalmából Valki Antalnét köszöntötte október 27-én a gyulai városvezetés. Dr. Görgényi Ernő polgármester és Becsyné dr. Szabó Márta címzetes főjegyző virágcsokorral, Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal és csokoládétortával ajándékozta meg a szépkorú hölgyet otthonában.

Valki Antalné 1919. október 24-én született Sarkadon. Öten voltak testvérek, de közülük már csak Róza néni él. A szépkorú hölgy élete nagy részét nagyfenéki tanyájukon töltötte, körülbelül 10 éve költözött a gyulai Románvárosba. Róza néni egész életében sokat dolgozott. Főként földműveléssel, répa és kukoricakapálással, később pedig a KÖRÖSTÁJ Mezőgazdasági és Kereskedelmi Szövetkezetnél csirkegondozással foglalkozott.

Valki Antalné kétszer ment férjhez − második férje 1989-ben hunyt el, a néni azonban nem maradt egyedül. Jelenleg lányával él, és igen népes rokonságnak örvendhet, hiszen az élet két unokával, 6 dédunokával és két ükunokával ajándékozta meg őt.

Róza néni igen halk szavú, így ottjártunkkor lánya, Szilágyi Imréné mesélt az idős hölgy életéről, aki elmondta, hogy bár édesanyja – egy évvel ezelőtti gyomorvérzése miatt – mindennapi gondozásra szorul és olykor kissé feledékeny, a mai napig kielégítő egészségnek örvend. A közlekedésben ugyan járókeret nyújt neki támaszt, de a 95 éves Róza néni − amíg csak ereje engedi − mindig segédkezik az otthoni teendőkben. Szívesen vesz részt a konyhai előkészületekben, szorgosan hámozza az almát vagy a krumplit, ha kell, és különösen szeret kukoricát morzsolni is.

A Gyulai Hírlapnak Valki Antalné elmondta, bár a hosszú élet titkát nem ismeri, úgy véli, hogy a sok munka és a dolgos élet tette őt erőssé.

 

Valki Antalné. Fotó: Gyulai Hírlap - Fekete Cintia
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)