Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Speciális technikával oktatja az éneklést Szabó Eszter, az országosan ismert gyulai énekesnő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. R. • KULTÚRA • 2014. január 20. 13:00
Speciális technikával oktatja az éneklést Szabó Eszter, az országosan ismert gyulai énekesnő
Szabó Eszter: Minden titkot, tippet és technikát átadok, amit csak tudok
Szabó Eszter és Kontor Tamás egy korábbi fellépésen. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A fiatalok és idősebbek körében egyre gyakoribb hobbi az éneklés, annak stresszoldó hatása, vidámsága és számos egyéb előnye miatt. A legtöbben nem komoly célokkal, inkább azért járnak énektanárhoz, hogy egy élvezetes hobbit találjanak. Szabó Eszter, az országosan ismert gyulai énekesnő az elmúlt években saját módszert fejlesztett ki az énekhang fejlesztésére, és egy ideje a gyulaiak előtt is megnyílt a lehetőség, hogy tőle tanulják meg a szakma csínját-bínját.

- Az én módszerem leginkább azoknak szól, akik zenei előképzettséggel nem rendelkeznek, az elmélet nálam kevésbé lényeges, hiszen nem énektanárokat képzek, hanem énekeseket, hobbizenészeket tanítok, akik elsősorban jól akarják magukat érezni, illetve egy-két jó zenés tippet kapni. Minden tanárnak megvan a saját megközelítése és módszere, az én módszerem speciális, de egyszerű. Nálam a hangsúly nem a szigorú elméleti tudáson van, hanem azon, hogy elsősorban élvezetes legyen a zenélés, hiszen én is így tanultam meg énekelni magamtól, a kedvenc dalaimon keresztül. Nincsenek szigorú, határidős elvárásaim, csak ha a tanítvány azt kéri. Inkább felveszünk egy kedvenc  dalt, beszélgetünk technikáról és arról, hogy mi ízléses, hol javítható a dolog. Közben az is kiderül, hogy mit kell gyakorolnia annak, aki fejlődni akar, és ezt mindenki a saját kedve szerint teheti meg. Az a tapasztalatom, hogy ilyen hangulatban sokkal jobban fejlődnek a gyerekek és a felnőttek is. Minden titkot, tippet és technikát átadok, amit csak tudok, de így mindenki a saját igényei szerint fejlődik, az éneklés örömmé és egy olyan hobbivá válik, ami színesíti a hétköznapokat, oldja a stresszt, és így a szervezetünkre is jó hatással van – mondta a Gyulai Hírlapnak Szabó Eszter.

Az énekoktatásról érdeklődni, illetve jelentkezni a szaboeszti@gmail.com email-címen, valamint a 20/311-0475-ös telefonszámon lehet.

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)