Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Salacz Gyula emléktábláját a Horváth Ferenc utca sarkán avatták fel a Kézfogások program keretében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. december 11. 20:00
Salacz Gyula emléktábláját a Horváth Ferenc utca sarkán avatták fel a Kézfogások program keretében
Salacz Gyula olyan személy volt, akinek negyed évszázados, közösségért végzett munkájára büszkék lehetünk
A városvezetők leleplezték az emléktáblát. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
Rövid, de annál tartalmasabb programot kínált Gyula Város Önkormányzata ma a Kézfogások elnevezésű programra érkező aradi vendégek számára. Testvérvárosunkból több mint harmincan tették tiszteletüket városunkban. Dr. Görgényi Ernő polgármester baráti szeretettel köszöntötte a résztvevőket, köztük is megkülönböztetett figyelemmel Bognár Levente és Catalin Titirigã aradi alpolgármestereket, valamint Gajda Róbert országgyűlési képviselőt és Kónya Istvánt, a megyegyűlés alelnökét.

Az ünnepi ceremóniát Puskel Péter A városok mindenek előtt című, Salacz Gyula aradi polgármesterről írt monográfiája koronázta meg. Salacz polgármester 1832-ben Gyulán született, melyre tavaly, születésének 180. évfordulóján derült fény az aradi városvezetés számára. A felfedezés kapcsán Gyula és Arad is egy újabb kapcsolódási pontot talált a települések között. A néhai polgármester 26 éves városvezetésnek köszönhetően fejlődött Arad vidékies szabadkirályi városból európai szintű nagyvárossá. Ezért is fontos a tisztelete és örökségének a megismertetése – hangsúlyozta a szerző.

A vendégek a Gyulai Várfürdő AquaPalotájának megtekintése előtt felavatták Salacz Gyula emléktábláját a Horváth Ferenc utca sarkán.

Dr. Görgényi Ernő hallgatóságát arra a szép gyulai hagyományra emlékeztette, hogy nagyjaink emlékének megőrzése mindig fontos volt a helyi polgárok és a vezetőség számára. Salacz Gyula olyan személy volt, akinek negyed évszázados, közösségért végzett munkájára feltekinthetünk és büszkék lehetünk. Bognár Levente megköszönte Gyula városának, hogy ugyanolyan fontosnak tartják a néhai városvezető emlékének megőrzését, mint az aradiak.

 

GYULAI HÍRLAP • 2013. december 13. 00:32
Salacz Gyula olyan személy volt, akinek negyed évszázados, közösségért végzett munkájára büszkék lehetünk
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)