Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közösen nyújt be pályázatokat a gyulai és az aradi önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. november 08. 09:00
Közösen nyújt be pályázatokat a gyulai és az aradi önkormányzat
A két város a közelmúltban megerősítette testvérvárosi kapcsolatát
A testvérvárosi kapcsolatok megerősítésére elsőként egy gyulai delegáció utazott Aradra november 3-án, majd a következő héten a helyiek is vendégül látták a Gyulára érkezőket. A testvérvárosba utazó gyulai városvezetés Gheorghe Falca polgármester meghívásának tett eleget.
____Eredeti-GYHRCSD_015.JPG

Testvérvárosi találkozó Aradon 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kónya István alpolgármestertől megtudtuk: a november 3-i találkozó legfontosabb kitűzött célja az volt, hogy a két város vezetői döntést hozzanak arról, melyik prioritásban kívánnak pályázatot benyújtani a határon átnyúló pályázatok tekintetében. 

Kónya István 

– A hat prioritás közül háromban nyújtunk majd be pályázatokat. Az első, ami a Természeti és kulturális örökségek védelme címet viseli, Gyulán a Szent Miklós park rehabilitációját segítené megvalósítani. Benne lesz a Bodoky híd megépítése és az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszának partvédelme, a zöldfelület fejlesztése is – fejtette ki az alpolgármester. 

Mint megtudtuk, a másik tervezett pályázat az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szól, ami segítené a helyi egészségügyi alapellátás rendszerének fejlesztését Gyulán. A harmadik csomag az Intézmények és civil szervezetek közti együttműködések nevet viseli, ennek segítségével a Gyulai Várszínház, az Aradi Állami Színház és az Aradi Kamaraszínház tudna együttműködni.

A következő héten, november 7-én a fürdőváros látta vendégül az Aradról érkezőket. A gyulai látogatás közös ebéddel indult, majd az Almásy-kastély Látogatóközpontban vettek részt a vendégek egy tárlatvezetésen. Ezek után az útjuk az Erkel Ferenc Emlékházhoz vezetett, majd az Erkel Ferenc Művelődési Központot is megtekintették a Gyulára látogatók. 

A hangulatos gyulai városnézés délután Az Erkel-szobor megkoszorúzásával és a városháza dísztermében megtartott ünnepi koncert megtekintésével zárult.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)