Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula várost Janics Borbála képviseli az újonnan összehívott Békés Megyei Idősügyi Tanácsban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • H. É. • HÍREK • 2013. december 09. 11:00
Gyula várost Janics Borbála képviseli az újonnan összehívott Békés Megyei Idősügyi Tanácsban
Kónya István: Célul tűztük ki, hogy az idősek fejlesztési elképzeléseit közösen valósítsuk meg
Fotó: Békés Megyei Önkormányzat

Janics Borbála, a Gyulai Nyugdíjasok Polgári Egyesületének elnöke is képviselteti magát az újjáalakult Békés Megyei Idősügyi Tanácsban – mondta el a Gyulai Hírlap érdeklődésére Kónya István, a megyei közgyűlés alelnöke.

A Békés Megyei Önkormányzat kifejezve az idősek iránti tiszteletét, megbecsülését illetve azért, hogy a megyei önkormányzat döntéseiben az idősek érdekei, javaslatai megjelenjenek, Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke ismét összehívta a Békés Megyei Idősügyi Tanácsot. A tanács a Megyeházán december 5-én tartotta meg alakuló ülését, melyre 19 szervezet képviselője kapott meghívást. A tervek szerint a tagok mellett a jövőben eseti jelleggel meghívást kapnak az idősek mindennapi életére jelentős kihatással bíró szervek képviselői is. A tanácsnak az idősek életkörülményeit közvetlenül érintő kérdésekben véleményezési, javaslattételi lehetősége van.

- Arra törekszünk, hogy a tanács munkáját megyei szinten is lefedetté tegyük. Célul tűztük ki, hogy az idősek fejlesztési elképzeléseit közösen valósítsuk meg. A 2014-2020-as ciklusban a szép korúak problémáit az igények szerint kívánjuk megoldani – vetítette előre a terveket Kónya István.

Az ülésen a nagyrészt nyugdíjas szervezetek tagjaiból álló tanács tagjai felvetették, hogy a korosztályukat érintő törvényi változások folyamatába szívesen bekapcsolódnának, véleményeznék és segítenék a jogalkotás menetét. A megyei önkormányzat elnöke a jövőben rendszeresen összehívja a véleményező fórumot, hogy a megyei területfejlesztési programja még inkább szolgálja a Békés megyében élők mindennapjait és javítsa életkörülményeiket.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)