Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egészségnevelési napon vetélkedtek a gyulai óvodások és szüleik

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2013. október 05. 12:10
Egészségnevelési napon vetélkedtek a gyulai óvodások és szüleik
Az idei nevelési évben a GYVEÓ kiemelten foglalkozik a mozgáskultúra fejlesztésével
Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

Egészségnevelési nap keretében mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat a gyulai óvodások ma délelőtt a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban. A Gyula Város Egyesített Óvodája által szervezett, „Kalandra fel! - Fuss utánam, előzz meg!” elnevezésű rendezvényen a gyerekek csapatversenyeken és műhelyfoglalkozásokon vehettek részt, valamint tánc- és sportbemutatót láthattak, és kipróbálhatták a helyszínen felállított ugrálóvárat is.

A Gyulai Hírlap kérdésére Szilágyiné Solymosi Mária, a GYVEÓ intézményvezetője elmondta, a rendezvényt a gyulai mellrákellenes naphoz csatlakozva szervezték meg. Programjuk annak a nagyszabású családi rendezvénynek az előpróbája, amelyet jövő év májusában tartanak meg a gyulai várnál. A „Kicsik nagy olimpiájára” a gyulai óvodák mellett várhatóan a környékbeli települések óvodái is meghívást kapnak.

– Gyula Város Egyesített Óvodája ebben a nevelési évben kiemelten foglalkozik a mozgáskultúra fejlesztésével, szeretné megújítani a testi nevelést, nemcsak a gyermekek, hanem az óvodai dolgozók és a családok körében is. Szeretnénk elérni, hogy mindenki tegyen valamit az egészséges életvitel kialakítása érdekében – fejtette ki az intézményvezető köszöntőjében. Szilágyiné Solymosi Mária hozzátette: a cél elérése érdekében elméleti és gyakorlati segítséget is biztosítanak az óvodai összejöveteleken.

A rendezvényt Torma Béla sporttanácsnok nyitotta meg. A képviselő beszédében hangsúlyozta: az egészséges életmódra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, hiszen az ebben az életszakaszban szerzett élmények a felnőttkort is befolyásolják.  

– Ha a gyerekek sikerélménnyel térnek haza, akkor a későbbiek folyamán, amikor szülővé válnak, át tudják adni a mozgás szeretetét a következő nemzedéknek is – ecsetelte a gyermekkori nevelés szükségességét a sporttanácsnok.

A zenés-táncos bemelegítés után a GYVEÓ kilenc tagintézményének óvodásokból, szülőkből és óvodai dolgozókból álló, tízfős csapatai vetélkedtek egymással. A résztvevőknek egyebek mellett gesztenye- és almahordozásban, valamint gyümölcstálkészítésben kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.  

  

Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. október 06. 11:09
Az idei nevelési évben a GYVEÓ kiemelten foglalkozik a mozgáskultúra fejlesztésével
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)