A téli időszakban érdemes mindennap csipkebogyóteát inni, ez segíti az immunrendszer tartós védelmét. Két evőkanál összetört csipkebogyót éjszakára hideg vízbe áztassunk be, majd reggel kicsit felmelegítve fogyasszuk, vagy a nap folyamán üdítőitalként, frissítőként. A tyúkhúr, a cickafark és a ribizlilevél is sok C-vitamint tartalmaz, ezekből forrázattal készíthető tea.
Az allergia gyógyítására Gyuri bácsi az útifüvet ajánlja, amely lassan, de biztosan hat. Egy évig, 3 hét után egy hetet kihagyva, majd folytatva a 3 hetes ciklust, napi rendszerességgel igyuk forrázattal készülő teáját, 1 literes mennyiségben, egyenletesen elosztva a nap folyamán.
Másik hatékony immunerősítő a vörösszőlőmag-őrlemény, amelyet szendvicsre, ételekre szórva, müzlihez keverve szintén érdemes mindennap fogyasztani, különösen az allergiás szezonban. A szőlőmag a legmagasabb koncentrációban tartalmaz polifenolokat, amelyek szabadgyök-képződést gátló antioxidáns vegyületek. Az immunerősítés mellett szépíti a bőrt, védi az ízületeket és az agysejteket, erősíti az érfalakat, megelőzi az érelmeszesedést, kedvező hatást gyakorol visszértágulatok esetére.
A Bihar Kincse teák közül a Több mint testőrt ajánlom az immunrendszer védelmére. Ezek a teák a Bihar-hegységből származnak, ahol évszázados hagyománya van a gyógynövénygyűjtésnek, -felhasználásnak.
A növényi étrend kialakításában és a megfelelő immunerősítő kiválasztásában segít a Napfény íze reformbolt (Városház u. 16-24.), ahol munkatársaink szakmai tanácsokat is nyújtanak immunrendszere harmonizálásához, gyógyításához vagy a hideg hónapokra történő felkészítéséhez.

























