Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén kicsit más lesz a farsang a gyulai óvodákban és iskolákban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. február 04. 13:00
Idén kicsit más lesz a farsang a gyulai óvodákban és iskolákban
A járványhelyzet miatt szűk körben tartják meg a mulatságot

képünk egy korábbi ünnepségen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén sem marad el a farsangi mulatság a gyulai óvodákban és iskolákban, ám ezúttal a járványhelyzet és a korlátozások miatt szűk körben tartják meg azt. 

Makráné Gombkötő Zita, Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetője lapunknak elmondta: nem akarták kihagyni az eseményt, hiszen a gyerekek nagyon szeretik ezt a programot, és készülnek rá. 

Hozzátette: idén minden csoport külön tartja a farsangi mulatságot a csoportszobákban, szülők nélkül. A rendezvények óvodánként más-más időpontban lesznek. 

A mulatság kapcsán azt is elmondta, hogy bár egyre kevesebb a házilag készült jelmez, azért vannak nagyon emlékezetesek. A fiúknál évek óta divat a szuperhősjelmez, a lányok pedig szívesen öltöznek hercegnőnek vagy valamilyen mesehősnek.

Az intézményvezető kifejtette: a dolgozóik számára is nagy élmény egy-egy farsangi rendezvény, az óvó nénik és dajka nénik is be szoktak öltözni ilyenkor.  

Kertes Gabriella, a Gyulai Implom József Általános Iskola intézményvezetője lapunk megkeresésére elmondta: náluk sem maradnak el a bulik, amelyik osztály meg szeretné rendezni, február közepén, egy adott napon megteheti.

– A tanítás rendje nem változik, ám a diákönkormányzatunk egy kis meglepetéssel készül a farsangolóknak napközben. Csoportonként lehívják azokat az tanulókat, akik azt szeretnék, hogy készüljön róluk fotó, és megörökítik a jelmezeseket. A képeket honlapunkra és a közösségi oldalunkra is felteszünk – árulta el az intézmény vezetője. Hozzátette: a gyerekek egy kis édességet és elismerő emléklapot is kapnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)