Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Próféták itthon – A Magna Cum Laude szuperkoncertje zárta a Gyulai Végvári Napokat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Oláh Szabolcs • KULTÚRA • 2013. július 29. 17:00
Próféták itthon – A Magna Cum Laude szuperkoncertje zárta a Gyulai Végvári Napokat
Hallhattunk dalokat a jövőre megjelenő lemezről, de természetesen felcsendültek a banda közismert slágerei is
A Magna Cum Laude koncertje zárta a Gyulai Végvári Napokat. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba

A Gyulai Végvári Napok vasárnap esti záró programjában a gyulai Magna Cum Laude lépett a fapalánkokkal és kőmintázatú vásznakkal bevont, várat szimbolizáló színpadra. Már kezdett besötétedni, de az aznapi kánikula még mindig kitartott, s csak nem akart enyhülni, úgyhogy embert próbáló hőségben történt a fények és az instrumentumok beállítása. Eközben kiderült, az összegyűlt többezres tömeg igencsak grandiózus koncertre érkezett a várkertbe.

Nem kellett soká várni, a MCL pontosan kezdett, és egy kis intro után rögtön belecsapott a közepébe, és a zúzós-lendületes Mid nem voltam még neked című számmal indította a zenei estet, majd a líraibb Életjel következett. Koncertjüket szuper fények, lézer, füst és dinamikus vetítés kísérte.

Mező Misi (ének, gitár), Szabó Tibor (gitár), Kara Misa (basszusgitár), Lesták Márton (billentyűk) és Kilián Imre (dob) tagokból álló zenekar meghálálta a hatalmas érdeklődést, és két és egynegyed órán keresztül kényeztette rajongóit. „Magnás Miska” két szám között elmondta, nehéz prófétának lenni az embernek a saját hazájában, és kis félsz még mindig van bennük, amikor otthon zenélnek. Az utóbbi években azonban örömmel tapasztalják, hogy a gyulaiak büszkék a zenekarra.

A nagykoncert hangulatát tovább emelte, hogy az exkluzív átvezető szövegekben a dalok történeteit is megismerhette a közönség. Elhangzott a Minden állomás, amelyet Kara Misa a testvérének írt, vagy az Előre bocsánat Dézi, amelyet kislányának szerzett, és énekelt el a koncerten a basszusgitáros-szövegíró. Később a gitáros, Szabó Tibor kapta meg a mikrofont és az Úgy szeress című szerelmes hangvételű dalt adta elő a publikumnak.

Hallhattunk szerzeményeket a jövőre megjelenő lemezről, de természetesen felcsendültek az 1999-ben alakult banda közismert slágerei is, mint a Vidéki sanzon, a Te légy most, a Színezd újra! vagy az Átkozott nők. Sokadjára megénekeltetve a tömeget, a Pálinkadallal búcsúztak a Magnás srácok.

Magna-maraton után görögtüzek gyúltak vár falán, és a koncerthez, valamint a hétvégi eseményekhez méltó, látványos tűzijátékkal zárult az idei Gyulai Végvári Napok.

 

Mező Misi. Fotó: Gyulai Hírlap - Rusznyák Csaba
GYULAI HÍRLAP • 2013. július 30. 00:47
Hallhattunk dalokat a jövőre megjelenő lemezről, de természetesen felcsendültek a banda közismert slágerei is
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)