KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ
Forrás: 3-am.in
A nyár egyik kedvenc gyümölcse a sárgadinnye. Nagy mennyiségben található benne cink, foszfor, kalcium, kálium, króm, magnézium, mangán, nátrium, réz és vas. A benne lévő A-, B1-, B2- és C-vitaminoknak és karotinoidoknak köszönhetően erősíti az immunrendszert.
Rosttartalma segíti az emésztést, helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, s mindezt anélkül teszi, hogy megterhelné a bélrendszert.
Segít a méregtelenítésben is, így szervezetünk erősebbé és ellenállóbbá válik az esetleges fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. A sárgadinnye magas víztartalma hozzájárul szervezetünk folyadékegyensúlyához, valamint teltség érzést okoz, így ritkábban érezzük magunkat éhesnek.
Bár a sárgadinnyét elsősorban nyersen élvezzük, készíthetünk belőle lekvárt vagy bólét is, remek kiegészítője a gyümölcssalátáknak. Előételként remekül illik húsok, sonkák, sajtok és szalámik mellé.
Sárgadinnye fagylalt
Hozzávalók:
1 közepes méretű, érett sárgadinnye
2,5 dl 30%-os tejszín
12 dkg cukor
1 lime leve
Elkészítés:
A cukrot elkeverjük tejszínnel, majd felmelegítjük, hogy elolvadjon benne a cukor. Ezután félrehúzzuk kihűlni. A dinnyét felkockázzuk, majd összeturmixoljuk, belecsorgatjuk a lime levét, és az egészet összekeverjük a már kihűlt tejszínnel. A krémet egy üres fagylaltos dobozba öntjük, és a mélyhűtőbe tesszük. Félóránként átkeverjük.
Energia: 3337 kcal
Fehérje: 20 g
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 565 g
Dinnyekoktél
Hozzávalók:
1,5 kg görögdinnye
1,5 kg sárgadinnye
3 közepes db őszibarack
7 dl édes fehérbor
50 ml pálinka
Elkészítés:
A gyümölcsökből magmentes golyókat metszünk ki. A bort összekeverjük a pálinkával, és a gyümölcsre öntjük. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. Hidegen tálaljuk.
Energia: 1780 kcal
Fehérje: 17,5 g
Zsír: 75 g
Szénhidrát: 227,5 g
Egészségükre!