A Fabulya Attila okleveles pálinkabíráló, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, valamint Balogh László cukrászmester segítségével létrejött programnak a Gyulai Almásy-kastály Látogatóközpont télikertje adott otthont.
Az előadás első részében Fabulya Attila a pálinka és a barack „történelméből” szemezgetett az érdeklődőknek. Kiderült, mennyire nőies nemzeti italunk, de a barack Távol-Kelettől hazánkig tartó útjáról és az alkohol felfedezéséről is szó volt.
Amíg a pálinkabíráló szakember a történelmi tényeket tárta az érdeklődők elé, addig Prohászka Béla főzőtudománya ínycsiklandó illatokkal töltötte meg a helyiséget, hiszen a látogatók előtt kezdett hozzá egy pálinka hozzáadásával készülő fogás megalkotásához.
A barack kiemelt szerepet töltött be az esemény alatt, hiszen Balogh Lászlónak köszönhetően barackpálinkával készült desszerteket és barackpálinkával ízesített fagylaltot is kóstolhattak a vendégek.
A közös koccintás ezúttal sem maradhatott el, hiszen a főszerepben mégiscsak a pálinka tündökölt.