Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiváló eredményekkel zárta a hazai rendezésű versenyt a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L./V. Z. • SPORT • 2024. április 18. 10:00
Kiváló eredményekkel zárta a hazai rendezésű versenyt a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub
Az egyik legsikeresebb csapat voltak a XXVIII. Medivid Agility Kupa és XIX. Paragility Kupán

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg a Medivid Agility Kupát és tizenkilencedjére a ParAgility Kupát a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub április 13-án és 14-én a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Magyarország leghosszabb ideje tartó agility-versenysorozatán Ausztria és Magyarország versenyzői egyéniben és csapatban álltak rajthoz. A résztvevők idén is maxi, midi, intermediate és mini osztályban mérettették meg magukat, agility 1, agility 2 és agility 3 és paragility kategóriában.

Alt Sándor, a szervező egyesület elnöke elmondta, a gyulai színeket kilenc versenyző képviselte 11 kutyával. Mint megtudtuk, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub az egyik legeredményesebb klubként zárta a versenyt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Bár a résztvevők létszáma sajnálatos módon évről évre csökken, a hangulatot és a körülményeket így is sikerül fenntartanunk. Beszélgetve a versenyzőkkel arra jutottunk, hogy nem pusztán a versenyzés miatt utaztak le, hanem városunk és versenyünk szeretete, a „medividélmény” miatt is. Ritka, szinte egyedi manapság az a verseny, ahol nem feltétlenül az eredmény számít. Klubunk kiemelt célja, hogy sérült agilitysportolóknak is lehetőséget adjon a megmérettetésre. Az országban kizárólag mi rendezünk nekik versenyt – értékelte a hétvégét Alt Sándor.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai eredmények: Baráth Orsolya és Argon (intermediate): kezdő jumping 1. futam 1. hely, kezdő jumping 2. futam 1. hely, kezdő agility 1. hely. Baráth Orsolya és Remy (intermediate): open agility 2. hely. Juhász Beáta és Joky (intermediate): open agility 8. hely, A1 jumping 4. hely, A1 agility 1. hely. Kecskés-Molnár Nikolett és Zoey (small): open agility 5. hely, A2 jumping 2. hely. Peres István és Coco (large): A2 jumping 1. hely. Szabó Márton és Johnny (large): open agility 7. hely, A1 jumping 4. hely és A1 agility 3. hely. Szabó Márton és Johnny (large): összetett 3. hely. Juhász Beáta és Joky (intermediate): összetett 1. hely. Kecskés Zoltán és Byron (small): csapat 1. hely (Szőrös brigád: Kecskés-Molnár Nikolett és Zoey, Szilágyi Dóra és Fiby). Kecskés-Molnár Nikolett és Zoey (small): csapat 1. hely (Szőrös brigád: Kecskés Zoltán és Byron, Szilágyi Dóra és Fiby). Peres István és Coco (large): csapat 2. hely (BORDERMÁNIA: Heincinger Lilla és Nina, Magyar Krisztina és Silver). Baráth Orsolya és Remy (intermediate) csapat 1. hely (Medivid Top Team: Csányi Orsolya és Nera, Karner Soma és Gyömbér). Szabó Márton és Zippo (large) csapat 3. hely (Bariguard borderek: Szabó Márton és Johnny, Papp Róbert és Zig). Csenki Anna és Bodza paragility 1. hely.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2024. április 18. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)