Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Országos Román Gasztronómiai Fesztivál első helyezettje a gyulai önkormányzat csapata lett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2012. szeptember 24. 19:01
Az Országos Román Gasztronómiai Fesztivál első helyezettje a gyulai önkormányzat csapata lett
A főzőversenyen idén 26 csapat vett részt
A főzőverseny első helyen végzett csapata. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő

Immár nyolcadik alkalommal rendezte meg az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata, az MROÖ Dokumentációs és Információs Központja az elmúlt héten pénteken. A programnak második éve ad otthont a román kulturális központ udvara, ahol többek között a bihari módra, kukoricadarával készült töltött káposztát, a tárkonyos babgulyást, az erdélyi lucskos káposztát, a húsgombóccal készült csorbát, a mititeit és a román palacsintát is megkóstolhatták az érdeklődők.

Az idei fesztiválra összesen 30 csapat jött el, amelyből 26 vesz részt a gasztronómiai versenyen. A rendezvényre Hajdú-Bihar megyéből – Pocsaj községből és Mezőpeterdről – is érkeztek, ezenkívül kétegyházi, gyulai, battonyai, medgyesegyházi, meggyesbodzási, mezőkovácsházi, eleki, sarkadi, sarkadkeresztúri, lőkösházi valamint Temes és Arad megyei csapatok mérték össze a főzési tudományukat. Az ételeket minden évben szakmai zsűri értékeli, melynek idén Brindás János mesterszakács volt az elnöke.

A főzőversenyen első helyen Gyula Város Önkormányzatának a csapata végzett, második lett a Sarkadkeresztúri Román Nemzetiségi Önkormányzat csapata, a harmadik helyet pedig a Sarkadi Román Nemzetiségi Önkormányzat csapata szerezte meg. Különdíjat érdemeltek ki a Lőkösházi Román Nemzetiségi Önkormányzat versenyzői.  

Gasztronómiai fesztivál a román kulturális központ udvarán. Fotó: Gyulai Hírlap Online - Súr Enikő
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)