Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készül a szőlőlevélbe töltött káposzta, a mics, a puliszka

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2011. szeptember 24. 10:42
Készül a szőlőlevélbe töltött káposzta, a mics, a puliszka
Országos Román Gasztronómiai Fesztivál Gyulán
Rotyog már a finomság. Fotó: Gyulai Hírlap Online

1999 óta rendezi meg a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata az Országos Román Gasztronómiai Fesztivált. A mai napon Gyulán, a Román Kulturális Központ ad otthont a főzőversennyel egybekötött találkozónak, ahol főleg román specialitások főnek, majd megmérettetnek. Készül a szőlőlevélbe töltött káposzta, a mics (mititei), a puliszka.

- A fesztiválon ezúttal 24 csapat szállt versenybe. Érkeztek nevezők például Aradról, Lippáról, Karánsebes környékéről, Hajdú-Bihar megyéből, Csongrád és természetesen Békés megyéből is. A zsűri nemcsak az elkészült étel ízét, színét, sűrűségét értékeli, hanem a főzés közben a higiéniát is pontozza mondta el a Gyulai Hírlapnak Kreszta Traján az országos önkormányzat elnöke.

A főzőversenyről bővebben a Gyulai Hírlapban olvashatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)