Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szép számmal vettek részt a szemétszedésen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gyulai Hírlap Online • HÍREK • 2011. március 25. 07:00
Szép számmal vettek részt a szemétszedésen
Negyven zsák szemetet szedtek össze a lelkes környezetbarátok
A lelkes szemétszedők. Fotó: Pénzes Sándor

A Gyulai Várfürdő - Kormorán Búváriskola által szervezett Élővíz-csatorna takarítási akciója sikeresen lezajlott, amikor nemcsak a Kormorán Búváriskola búvárai, hanem dr. Görgényi Ernő polgármester úr, a Bogár Sz-építészet munkatársai és a lakosság is szép számban részt vett a programon. Sőt, voltak szarvasi és kaszaperi önkéntesek is a csapatban.

A nap végére mintegy negyven zsák szemetet szedtek össze a lelkes környezetbarátok. Szomorúan tapasztalták idén is, hogy az emberek nagy része a szemét elszállítására alkalmas eszköznek tekinti az Élővíz-csatornát.  A csatorna mentén élők közül éjszakánként néhányan a vízbe dobják a zsákba gyűjtött hulladékaikat, a szórakozóhelyek közelében rengeteg az elhajított italos üveg és pohár, és a horgászok is sok szemetet hagynak maguk után. A veszélyes hulladéknak számító olajos hordó és mosószeres flakon minden alkalommal megtalálható. A szétdobált hulladékok nemcsak a látványt, hanem a vízi ökoszisztémát is negatívan befolyásolják.

Sajnos rövid idő elteltével  - a Víz Világnapjára -  ismét elfoglalta oda nem illő helyét a szemét. Szerencsére ez egyre több embert nagyon zavar. Ez megmutatkozik a résztvevők létszámában és lelkesedésében is. A szervezők akciójukat májusban szeretnék újból megismételni.

Czene Ferenc

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)