Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A jövőben közvetlenül az ingatlanok elől viszik el a szemetet Városerdőn

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. február 05. 09:12
A jövőben közvetlenül az ingatlanok elől viszik el a szemetet Városerdőn
A városrészen lakossági fórumot tartottak a hulladékkal kapcsolatos problémákról

 

Fotó: Fenyvesi Dóra

A jövőben közvetlenül az ingatlanok elől viszi el a szemetet Városerdőn a Gyulai Közüzemi NKft. – nyilatkozta lapunknak Alt Norbert, a körzet önkormányzati képviselője.

A városatya pénteken tartott lakossági fórumot a településrészen az illegális hulladéklerakás és a szemét elszállításával kapcsolatos problémák miatt.  

– Az utóbbi időben a korábban a városerdei Fő út mellé kihelyezett szeméttároló szigetek környékén a helyzet tarthatatlanná vált, ezért került sor a lakossági fórumra – fejtette ki.

A probléma a januári képviselő-testületi ülésen is téma volt. Daróczi László, a Közüzem ügyvezetője interpellációra adott válaszában elmondta: a rendszer – a kihelyezett kalodákkal és zsákokkal – normálisan működne, ha a kihelyezés is működne. Hozzátette: az elvitel során igazodnak a lakossági igényekhez, de vannak, akik nem rakják ki a szemetet az elszállítás napján. Arról is beszélt, hogy a gyűjtőhelyekre sokan építési törmeléket és egyéb, oda nem való dolgot raknak le.

Alt Norbert közölte: a lakossági fórumon született javaslat alapján a jövőben minden hétfőn az ingatlanok elől gyűjti össze a hulladékot a Gyulai Közüzemi NKft., ezzel március 1-jétől megszűnnek a közterületen elhelyezett szemétgyűjtő és -tároló szigetek.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a cég csak a hivatalos, címkével ellátott zsákokat szállítja el, ezek tárolására az ingatlantulajdonosok kukát is kapnak.

Aláhúzta: a rendelkezés a kommunális és a zöldhulladék elszállítására is vonatkozik.

Elmondta, a szemétszállítás módjának megváltozásáról és a további teendőkről az ingatlantulajdonosokat levélben, illetve kiadványokon tájékoztatják.

Szavazás
Milyen rendszerességgel olvassa a Gyulai Hírlap online oldalt?
Mindennap
 (46%)
Hetente többször
 (21%)
Hetente
 (15%)
Ritkán
 (9%)
Soha nem olvastam, véletlenül keveredtem erre az oldalra
 (9%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)