Fotó: pixabay.com
Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!
Már érzem a hársfa virágainak illatát a Harruckern téren, és látom a gyönyörű sárga lombkoronákat, melyek csodálatosan harmonizálnak a templom architektúrájával, színével. Remélem, majd pár év múlva mások is így látják a mostani facsere eredményét.
A betárolt terményeket időnként ellenőrizzük, ha kell, válogassuk át, hogy a beteg egyedek ne tudják a többi egészséges terményt tönkretenni. A zöldségek, gyümölcsök tárolása párás, hűvös helyen történjen, ugyanakkor legyen lehetőség a szellőztetésre. A benti páratartalom ne legyen nagyobb, mint a kinti.
A gyökérzöldségeket középnedves homokban tudjuk leginkább megtartani, hegyesszögben fektetve. A magfogásra szánt egyedeket válogassuk ki, mert ezek nagyobb odafigyelést kívánnak.
A tavaszi kiültetésnél vegyük figyelembe, hogy a petrezselyem és a sárgarépa keresztbe tudja porozni egymást, így nem biztos, hogy megIelelő vetőmagot tudunk nyerni. A kert egymástól távoli sarkába ültessük ki őket.
A káposztafélék, a karalábé, a fejes káposzta, a kelkáposzta nagyon jól áttelel mélyebb barázdában fejjel lefele beásva, lehetőség szerint porhanyós földben. Az ősz adja a legtöbb komposztanyagot. Amennyit csak tudunk, komposztáljunk, mert a legjobb szervesanyag-utánpótlást biztosítja a növényeinknek.


























