
Kapros burgonya (4 adag)
1 kg burgonya
2 csokor kapor
4 dkg liszt
5 dkg vaj
4 dl tejföl 20/12%
½ citrom leve
ecet, só, fehérbors
4 db keményre főtt tojás
A burgonyát megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor langyosra hűlt meghámozzuk és karikákra vágjuk. A kaprot finomra vágjuk. A tejfölt 2,5dl vízzel összekeverjük. A vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd ráöntjük a vizes tejfölt és összefőzzük. Citromlével, ecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a kaprot. Kemény tojás gerezdjeivel tálalva kitűnő főétel, de köretként is pompás pl. marhahúshoz.
Energia: 2576/2280 kcal
Fehérje: 69/ 69 g
Zsír: 142/ 110 g
Szénhidrát: 228/ 228 g
800-1000 Ft-ból elkészülhet az ételünk.
Gomba - kínai kel saláta olajbogyóval
15 dkg gomba
4 szál zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 piros kaliforniai paprika
30 dkg kínai kel
2 evőkanál fehérborecet
só, feketebors, olajbogyó
A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kelt csíkokra metéljük, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát meg a vékonyra szeletelt paprikát és enyhén megsózzuk. A cikkekre vágott gombát az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A félretett zöldségeket egy nagyobb tálban összekeverjük, leöntjük az ecettel, belekeverjük a pirított gombát és végül az összevágott olajbogyókat. A kész salátát langyosan tálaljuk.
Energia: 858 kcal
Fehérje: 25 g
Zsír: 58 g
Szénhidrát: 36 g
1200-1500 Ft-ból készül el.

























