Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Finom böjti ételek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szalai Ilona dietetikus • MAGAZIN • 2010. március 06. 15:30
Finom böjti ételek
Kapros burgonya, gomba - kínai kel saláta olajbogyóval
Képünk illusztráció

Kapros burgonya (4 adag)

1 kg burgonya
2 csokor kapor
4 dkg liszt
5 dkg vaj
4 dl tejföl 20/12%
½ citrom leve
ecet, só, fehérbors
4 db keményre főtt tojás

A burgonyát megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor langyosra hűlt meghámozzuk és karikákra vágjuk. A kaprot finomra vágjuk. A tejfölt 2,5dl vízzel összekeverjük. A vajon világosra pirítjuk a lisztet, majd ráöntjük a vizes tejfölt és összefőzzük. Citromlével, ecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a burgonyát és a kaprot. Kemény tojás gerezdjeivel tálalva kitűnő főétel, de köretként is pompás pl. marhahúshoz.

Energia:    2576/2280 kcal
Fehérje:      69/  69 g
Zsír:        142/ 110 g
Szénhidrát:  228/ 228 g

800-1000 Ft-ból elkészülhet az ételünk.

 

Gomba - kínai kel saláta olajbogyóval

15 dkg gomba
4 szál zöldhagyma vagy 1 szál póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 piros kaliforniai paprika
30 dkg kínai kel
2 evőkanál fehérborecet
só, feketebors, olajbogyó

A zöldségeket megtisztítjuk. A kínai kelt csíkokra metéljük, hozzáadjuk a feldarabolt hagymát meg a vékonyra szeletelt paprikát és enyhén megsózzuk. A cikkekre vágott gombát az olívaolajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A félretett zöldségeket egy nagyobb tálban összekeverjük, leöntjük az ecettel, belekeverjük a pirított gombát és végül az összevágott olajbogyókat. A kész salátát langyosan tálaljuk.

Energia:    858 kcal
Fehérje:     25 g
Zsír:        58 g
Szénhidrát:  36 g

1200-1500 Ft-ból készül el.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)