Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kempf Zozónak is szurkolhatunk a Ludovika Campuson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2024. június 20. 13:00
Kempf Zozónak is szurkolhatunk a Ludovika Campuson
Az olimpiai kvalifikációs versenyen vesz részt a gyulai sportoló

kempf zozo

Forrás: magyarnemzet.hu

Sanghaj után Budapesten szurkolhatunk az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat magyar versenyzőinek. Június 20–23. között a Ludovika Campuson mérik össze tudásukat a BMX freestyle, a breaktánc, a gördeszka és a sportmászás legjobbjai – közölték az olimpia.hu oldalon.

Mint írják, az esemény a Nemzetközi Olimpiai Bizottság új, kétfordulós kezdeményezése, a hazai állomás rendezésének jogát a NOB végrehajtó bizottsága ítélte oda Budapestnek. A versenyzők az eseményen megválthatják jegyüket a párizsi olimpiára.  

A kétrészes sorozat első fordulójára május 16. és 19. között került sor Sanghajban, ezt követi a budapesti rendezvény. A versenyzőknek mindkét eseményen teljesíteniük kell ahhoz, hogy kijussanak az idei nyári olimpiára. Az Olimpiai Kvalifikációs Sorozatban a BMX freestyle, a street- és parkgördeszka, a breaktánc és a boulder, a speed, valamint a lead sportmászás kategóriáiban versenyeznek a legkiválóbb sportolók. A verseny az utolsó megmérettetés Párizs előtt, az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat 464 sportolója közül több mint 150 juthat ki az olimpiára, az adott sportág kvalifikációs rendszerének megfelelően. 

A budapesti viadalon Kempf Zozo is nyeregbe száll, hogy megküzdjön a párizsi repülőjegyért. A 2013-as év világbajnoka Sanghajban a 21. helyen zárt, most budapesten léphet előbbre. 

A gyulai versenyző korábban az oldalnak elmondta, az első pillanattól óriási megtiszteltetésnek érezte, hogy képviselheti Magyarországot az Olimpiai Kvalifikációs Sorozaton. 

– Büszke vagyok rá, hogy BMX-karrierem legnagyobb megmérettetésén magyar színekben versenyezhetek. Számomra ez igazolja, hogy nem hiába edzettem eddig, ráadásul úgy érzem, hogy nagyon jó formában vagyok. Megteszek minden tőlem telhetőt, 110 százalékos teljesítményt szeretnék kihozni magamból – nyilatkozta az olimpia.hu-nak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)